“Jeg giver mig selv bøvl i hverdagen”

Af: Kristine Buske

Foto: Niels Henrik Dam/ Ritzau Scanpix

I en verden fyldt med hektiske skemaer og konstant pres er det essentielt at stoppe op og genoverveje forholdet til motion og fysisk aktivitet. Ifølge den karismatiske TV-vært, Søren Vester, er interaktionen med vores krop afgørende for vores indre balance og trivsel. På trods af hans store arbejdsbyrde formår Søren og hans kone, Dorthe, stadig at finde tid til lokalsamfundet og idrætsforeningen i Thise.

– Jeg har selv meget i hovedet og for at rense ud, er jeg nødt til at lave noget fysisk for at min krop og mit hoved hænger sammen. Det er ligegyldigt, om jeg går en tur, griber en skovl i haven eller laver gymnastik, bare jeg får rørt mig, siger Søren.

Søren Vester fremhæver vigtigheden af at lytte til kroppens signaler og bruge træthed som en mulighed for mental og fysisk reset. Han opmuntrer til at fravælge hurtige løsninger til fordel for ægte engagement og dedikation i alt, hvad vi foretager os. For Søren er negativitet og beklagelser svagheder, og han ser med optimisme på tilværelsen, hvor naturens skønhed og de simple glæder udgør fundamentet for et sundt liv.

– Jeg giver mig selv bøvl i hverdagen. Jeg har for eksempel gravet en sø på 5×5 meter selv i stedet for at bestille en maskine. På den måde får jeg både brugt min krop som en form for meditation, og jeg bliver tilfredsstillet af at lykkes med noget. Men jeg sørger også altid for at lytte til kroppen, så hvis pulsen er for høj i hverdagen, skruer jeg ned for tempoet, og jeg tager altid en lur midt på dagen for at have mere energi.

Læs hele artiklen fra magasinet Helse her.