Julesøde kokosmakroner

Af: Annemette Voss

Foto: Stine Christiansen

Kokosmakroner er populære i mange familier – og så er de lette at lave. Her i en juleversion.

12 stk.

Sværhedsgrad: let

Det skal du bruge:

Kokosmakroner

  • 1/2 god vaniljestang
  • 170 g hvidt sukker
  • 50 g ren rå marcipan
  • 30 g smør
  • 130 g æggehvide
  • 170 g kokosmel
  • 1/4 tsk grøn pastafarve

Pynt

  • 300 g god mørk chokolade
  • Et drys flormelis

Sådan gør du:

Kokosmakroner: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.

Riv marcipanen fint.

Kom vaniljesukker, sukker, marcipan og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde og rør det godt sammen i et par minutter ved lav varme, til smørret er smeltet, og massen er ensartet.

Lad massen svale lidt i gryden. 

Afsæt ved hjælp af et par skeer 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom lidt vand på fingrene og form toppene til høje, spidse kegler.

Bag makronerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 13-14 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle helt af, inden de dekoreres.

Pynt: Temperér den mørke chokolade. Dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen og sæt makronerne på et rent stykke bagepapir.

Lad chokoladen størkne. Drys til sidst med flormelis. 

Tip: Gem den overskydende chokolade – den kan genbruges en anden god gang

Fra bogen ‘Julebag’ af Annemette Voss Fridthjof.