Kokosmakroner er populære i mange familier – og så er de lette at lave. Her i en juleversion.
12 stk.
Sværhedsgrad: let
Kokosmakroner
Pynt
Kokosmakroner: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
Riv marcipanen fint.
Kom vaniljesukker, sukker, marcipan og de øvrige ingredienser i en tykbundet gryde og rør det godt sammen i et par minutter ved lav varme, til smørret er smeltet, og massen er ensartet.
Lad massen svale lidt i gryden.
Afsæt ved hjælp af et par skeer 12 toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom lidt vand på fingrene og form toppene til høje, spidse kegler.
Bag makronerne midt i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 13-14 minutter, til de er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle helt af, inden de dekoreres.
Pynt: Temperér den mørke chokolade. Dyp bunden af kokosmakronerne i chokoladen og sæt makronerne på et rent stykke bagepapir.
Lad chokoladen størkne. Drys til sidst med flormelis.
Tip: Gem den overskydende chokolade – den kan genbruges en anden god gang
Fra bogen ‘Julebag’ af Annemette Voss Fridthjof.