Kålsalat

Af: Martin Kreutzer & Anne Larsen / Foto: Stine Heilmann

med spinat, pære, linser, valnødder og parmesan.

Ingredienser:

Til 2 personer

 

4 spsk. grønne linser

Havsalt

12 halve valnøddekerner

100 g spidskål

75 g spæd spinat

75 g grøn salat, her er anvendt frisée, alternativt grøn egeblad, grøn krøl eller hjertesalat

50 g radicchiosalat

1 pære

Citron

En lille håndfuld høvlet parmesan

Dressing:

0,5 dl hvidvinseddike

1 spsk. dijonsennep

Havsalt

1 dl valnøddeolie og 1 dl ekstra jomfruolivenolie, alternativt 2 dl ekstra jomfruolivenolie

Friskkværnet sort peber

 

Tilberedning:

Kog linserne efter emballagens anvisning, og lad dem afkøle i en sigte.

Rist nødderne på en tør pande.

Gør alt det grønne i stand – skyl det og slyng det tørt. Snit kålen helt fint, f.eks. på et mandolinjern eller et juliennejern.

Skær pæren i fine skiver på langs og dryp dem med citron.

Pisk dressingen : Start med at piske eddike, sennep og et nip salt. Lad nu olien løbe i en afbrudt, tynd stråle, mens du pisker. Smag til med salt og peber.

Anret kål, salater og pære med linser, høvlet parmesan, valnødder og 2 spsk. dressing pr. portion.

 

Tip:

Frisée og radicchio er lidt bitre salater, men de er bitre på den gode bitre måde, som matcher netop denne salat vældig godt. De møder sødmen fra pære, umami fra parmesan og linser og salt fra parmesan og dressing. Denne salat kan nydes alene eller som tilbehør til kød, fisk eller fjerkræ.


Næringsindhold pr person
:

∙ Energi : 402 kcal

∙ Protein : 12,5 g

∙ Fedt : 32,9 g

∙ Kulhydrat : 25,3 g