Kammuslinger med lime og avokado

De rå kammuslinger er marinerede eller ’kogt’ i limesaft og smager forfriskende af hav. De er dejlige i salat.

Til 4 personer

Der skal du bruge: 

250-300 g kammuslinger uden skal (eventuelt fra frost)

1 tsk groft salt

3 lime

1 bakke små salater (ca. 1 l)

2 modne avokadoer

250 g små tomater

2-3 spsk jomfruolivenolie

Friskkværnet peber 


TILBEHØR

Godt brød

Sådan gør du:  

Fjern eventuelle tråde rundt om kammuslingerne. Lad dem dryppe af i en si, hvis der hænger væde ved. Læg dem i en skål. Drys kammuslingerne med salt. Skær to lime over, og pres saften af dem. Hæld saften i skålen, og rør rundt. Dæk skålen med for eksempel en tallerken. Sæt skålen i køleskab, og lad kammuslingerne marinere i cirka 2 timer eller eventuelt lidt længere, hvis de er store. Skyl salatbladene i en balje med koldt vand, til de er helt fri for jord. Lad bladene dryppe af i et dørslag eller en si, og dup dem tørre med et rent viskestykke, eller slyng salaten i en salatslynge. Skær avokadoerne over på tværs. Fjern stenene med en ske, og pil skrællen af. Skær avokadoerne i mindre stykker. Skyl tomaterne, og skær dem eventuelt i mindre stykker. Anret salaten med stykker af avokado og tomat. Fordel kammuslingerne i salaten. Bland limesaften med olivenolie, og krydr med peber. Hæld blandingen over salaten. Skær en lime i både, og servér dem til salaten med brød.

Børnenes Køkken

Opskrifterne kommer denne gang fra en klassiker, der allerede er solgt i næsten 30.000 eksemplarer. Bogen indeholder 300 lette opskrifter, viden om forskellige madvarer, køkkenredskaber og teknikker. Bogen er skrevet af Katrine Klinken, der er uddannet kok og ernærings- og husholdningsøkonom, madskribent og forfatter til en lang række kogebøger. Børnenes Køkken er udkommet på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.