Mia Sommer er passioneret madlogger, veganer-mor og kogebogsforfatter. I sin nye bog, “Vegansk velvære”, præsenterer hun os for 110 inspirerende opskrifter fyldt med grøntsager, bælgfrugter og gode kornprodukter, som kan få dig til at glemme kødet og i stedet huske det grønne alternativ.
Her får du hendes opskrift på kartoffelsalat:
Ingredienser:
1 kg kartofler
250 g ærter, optøede fra frost
(eller 1 dåse kikærter)
Et bundt radiser, skåret i
tynde skiver
Evt. 1/2 bundt purløg, hakket
Dressing:
500 ml neutral sojayoghurt
1 bundt frisk dild, hakket
1 fed hvidløg, presset
1 tsk. salt
1 tsk. karry
Peber
Sådan gør du:
Skær kartoflerne i små tern, og kog dem i saltet vand ica. 10 minutter (eller til de er tilpas bløde). Lad dem derefterkøle af. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne. Bland dressingen, og smag til med salt og peber. Når kartoflerne er kølet helt af, blandes kartofler, ærter, radisser og dressing. Kartoffelsalaten kan eksempelvis serveres sammen med linsefrikadeller og brød.