Kartoffelsalat i ansjos-sennepscreme med rødløg i riseddike

Af: Erwin Lauterbach

Foto: Lars Gundersen

Kolde kartofler smager fint, så længe de ikke har været i køleskab. Lav gerne din kartoffelsalat i god tid. Sennepscremen kan tilberedes i en rigelig portion og opbevares en uge eller længere i køleskab.

 

Tilbehør til 4 personer:

Det skal du bruge:

  • ca. 600 g kartofler
  • 1⁄2 rødløg
  • 1 dl riseddike eller anden hvid vinaigre
  • krydderurt efter eget valg

Sennepscreme:

  • 150 g mayonnaise
  • 1⁄2 dl rapsolie
  • 1 spsk grov dijonsennep
  • 4 fed kogte eller bagte hvidløg
  • 2 ansjosfileter – delt i mindre stykker

Sådan gør du:

Kog kartoflerne – gerne med skræl.

I god tid kan følgende gøres klar:

Hak rødløg og hæld riseddike over – kan opbevares i køleskab i dage. Rør cremen sammen af mayo, rapsolie, sennep, puré af de bagte hvidløgsfed og ansjoser.

Pil og skær kartoflerne i skiver eller tern. Vend dem sammen med sennepscremen og læg i et fad. Opbevar tildækket i køkkenet.

Lige før serveringen kommes afdryppede rødløg over retten samt en krydderurt som karse, purløg, løvstikke eller estragon.

Anvendes gerne til buffet, men duer i mange sammenhæng som tilbehør til f.eks. stegt gris.

 

Fra bogen ‘Kartofler’ af Søren Gericke, Hans Beck Thomsen, Erwin Lauterbach og Jan Hurtigkarl.