Den let saltede stenbiderrogn vendt med frisk cremefraiche er fantastisk sammen med den cremede og milde suppe.
Til 4 personer
Du skal bruge:
Suppe
500 g kartofler
2 porrer
2 løg
2 fed hvidløg
8 stilke timian
2 spsk. koldpresset rapsolie 11⁄2 l letmælk
salt og peber
20 g smør
4 spsk. æblecidereddike
Stenbiderrogn med cremefraiche
200 g renset stenbiderrogn 4 spsk. cremefraiche 18% salt og peber
4 skiver ristet rugbrød
Klargør alle grøntsagerne.
Suppe: Skær kartofler, porrer, løg og hvidløg i grove terninger, og pluk bladene af timianstilkene. Sæt en gryde over ved svag varme, og steg alle grøntsagerne i olien sammen med timianbladene.
Hæld mælk på, og lad suppen simre ca. 30 minutter, til grøntsagerne er møre. Blend suppen ad flere gange med smør og eddike, så den får en glat og fløjlsagtig konsistens. Smag suppen til med salt og peber og eventuelt et enkelt skvæt eddike.
Stenbiderrogn: Smag stenbiderrognen til med salt, og vend den sammen med cremefraichen. Sæt stenbidercremen på køl med plastfolie over, hvis du ikke serverer den med det samme.
Spisetid: Varm suppen igennem. Sæt den varme suppe på bordet, og servér brød og den kølige stenbidercreme til. Kom en skefuld stenbidercreme i den varme suppe ved bordet, eller spis den på brødet.