Kinaradise-Kimchi

Lav en lækker Kinaradise-Kimchi

Udstyr:

  • 1-liters patentglas
  • Kniv
  • Groft rivejern
  • Køkkenvægt
  • Røreskål
  • Træske

Ingredienser:

  • 800 g kinaradiser
  • 150 g gulerødder
  • 50 g purløg eller skalotteløg
  • 30 g kimchi-pasta
  • 20 g groft havsalt

Fremgangsmåde:

Tilbered kimchi-pastaen, så den er klar.

Skyl kinaradiserne, skær toppen af, skræl dem og skær dem i 0,5 cm tykke, runde skiver.

Skyl gulerødderne, skær toppen af, riv dem med skræl og kom dem ved kinaradiserne.

Hak purløg eller pil skalotteløg og hak dem fint, og kom dem ved gulerødder og radiser.

Tilsæt saltet og massér det godt ind med rene hænder, til grøntsagerne begynder at afgive saft.

Tilsæt kimchi-pastaen, og vend forsigtigt, men grundigt det hele sammen med en træske, til pastaen er opløst i væsken. Kom blandingen ned i patentglasset og pres det hele godt ned under lagen.

Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere.

Lad det fermentere i 5 til 7 dage, ideelt set ved 18 til 20 grader.

Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det kuldioxid-tryk, fermenterings-processen danner.

Smag på kimchien efter 5 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Smag på kimchien indtil den 7. dag, hvor den bør være klar.

Stil kimchien på køl. Den er nu spiseklar.