Hovedret til 4 personer
Generelt
Sauce
Kødboller
Rør kødet med salt, ingefær, æg og forårsløg. Rør lidt brødkrummer i, og form farsen til 12-14 kødboller. Steg dem i olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Sauce
Kom risvinseddike, soja, brun farin, honning og ingefær i en kasserolle og kog op, til sukkeret er smeltet. Opløs maizena i koldt vand og pisk det i saucen. Lad saucen koge op i et minut eller to, eller til den er tyknet. Vend de varme kødboller i den varme, tykke sauce. Anret ris i dybe tallerkner med spinat, kål og gulerod og top med kødboller, ristede sesamfrø og forårsløg. Servér straks.
TIP! Kødbollerne kan også laves af hakket kylling.
Fra bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.