Kødboller asian-style

Af: Louisa Lorang

Foto: Fra bogen 'Asian style - Små og store retter'

Ungernes favorit!

Hovedret til 4 personer

Det skal du bruge:

Generelt

  • Kødboller
  • 600 g hakket svinekød
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. revet ingefær
  • 1 æg
  • 2 forårsløg, finthakkede
  • 1-2 spsk. friske brødkrummer eller pankorasp
  • olie til stegning

Sauce

  • 1 dl risvinseddike
  • ½ dl soja
  • 4 spsk. brun farin
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2-3 tsk. fintrevet ingefær
  • 2 tsk. maizena
  • 4 spsk. koldt vand
  • Desuden kogte ris ristede sesamfrø
  • 100 g babyspinat
  • ½-1 spidskål,
  • snittet 4 gulerødder, i julienne
  • 3-4 forårsløg, fintsnittede

Sådan gør du

Kødboller

Rør kødet med salt, ingefær, æg og forårsløg. Rør lidt brødkrummer i, og form farsen til 12-14 kødboller. Steg dem i olie på en stor, varm pande, til de er gyldne og gennemstegte.

Sauce

Kom risvinseddike, soja, brun farin, honning og ingefær i en kasserolle og kog op, til sukkeret er smeltet. Opløs maizena i koldt vand og pisk det i saucen. Lad saucen koge op i et minut eller to, eller til den er tyknet. Vend de varme kødboller i den varme, tykke sauce. Anret ris i dybe tallerkner med spinat, kål og gulerod og top med kødboller, ristede sesamfrø og forårsløg. Servér straks.

TIP! Kødbollerne kan også laves af hakket kylling.

Kødboller asian-style

Fra bogen ‘Asian style – Små og store retter’ af Louisa Lorang.