Kollagen: Guldet, der næsten gik i glemmebogen

Af: Helse-redaktionen

Foto: wichmann+bendtsen

Helt naturlig mad med et højt indhold af proteinet, kollagen, kan hjælpe dig mod en række af de gener, der melder sig med alderen. F.eks. kan kollagen modvirke ledsmerter, styrke knoglerne, gøre dig mere træningsrobust og bedre til at overvinde skader. Og det kan også gøre huden fastere og rigere på fugt.

Læge Jerk W. Langers og sundhedsredaktør Karen Lyagers nye bog, Collagen stærk, sund og smertefri, er den første store guide til, hvordan du kan holde dig på toppen ved at spise rigtig mad med kollagen i. Det findes f.eks i skaldyr, fjerkræ og “glemte” dele af de firbenede dyr, som vores bedsteforældre var verdensmeste i at trylle lækre simreretter ud af. En evne, som vi moderne mennesker længe har overset eller nærmest glemt. Her får du tre udvalgte smagsprøver, så du kan komme igang.

Opskrifter:

Fish cakes med aspargessalat

Fish cakes med aspargessalat

Limemarinerede lammeribben med kålsalat

Limemarinerede lammeribben med kålsalat

Chokochiagrød

Chokochiagrød

Fakta om bogen:

Titel: Collagen stærk, sund og smertefri

Forfattere: Jerk W. Langer og Karen Lyager

Udgivelse: april 2020

Forlag: Politikens Forlag

Omfang: 297 sider

Vejl. pris: 300 kr.