Kompotter

Af: Stinna Guldmann Marker & Julie Bruun

Foto: Winniw Methmann

Kompotter er geniale til f.eks. din morgenmad. brug dem oven på en portion chiagrød, skyr eller havregrød, da det giver et sødtog syrligt twist.

HINDBÆRKOMPOT

 

Det skal du bruge:

  • 1 lille syltetøjsglas
  • 250 g frosne hindbær
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 spsk. agavesirup
  • 2 spsk. chiafrø

Sådan gør du:

  1. Kom hindbær, vand, vaniljepulver og agavesirup i en gryde, og bring den i kog.
  2. Lad gryden koge, indtil hindbærrene er kogt ud.
  3. Tag gryden af varmen, og rør chiafrøene i kompotten.
  4. Lad kompotten køle af. Imens suger chiafrøene væske til sig, så kompotten bliver tykkere.
  5. Hæld kompotten i en bøtte eller et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.

 


 

ÆBLEKOMPOT

 

Det skal du bruge:

  • 1 lille syltetøjsglas
  • 3 æbler
  • 1 dl vand
  • 1⁄2 tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

  1. Fjern kernehusene, og skær æblerne i tern.
  2. Kom æbletern, vand og vaniljepulver i en gryde, og bring den i kog.
  3. Lad gryden koge, indtil æblerne er godt bløde.
  4. Mos kompotten med en gaffel.
  5. Hæld kompotten i en bøtte eller et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.

 


 

MANGO-PASSIONSFRUGT-PURÉ

 

Det skal du bruge:

  • 1 lille syltetøjsglas
  • 1 mango
  • 2 passionsfrugter

Sådan gør du:

  1. Fjern skræl og den store sten fra mangoen, og blend kødet til en ensartet puré.
  2. Tilsæt passionsfrugternes lækre indhold, og rør rundt.
  3. Hæld puréen i en bøtte eller et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.

 


 

BLOMMEKOMPOT

 

Det skal du bruge:

  • 1 lille syltetøjsglas
  • 5 blommer
  • 1⁄2 dl vand
  • 1 spsk. agavesirup

Sådan gør du:

  1. Skær blommerne i små tern.
  2. Kom blommer, vand og agavesirup i en gryde, og bring den i kog.
  3. Lad gryden koge, indtil blommerne er kogt godt ud.
  4. Mos kompotten med en gaffel.
  5. Hæld kompotten i en bøtte eller et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.

TIP:

Tilsæt flere chiafrø til din kompot, og forvandl den til en lækker marmelade med en tykkere konsistens.