Kotelet med spidskål, asparges og karse

Tilberedning: 10 minutter
Komfurtid: 15 minutter

Det skal du bruge:

2 skaftkoteletter
½ tsk solsikkeolie
2 spsk paprika
Saft og skal fra ½ økologisk citron
1 lille spidskål
1 bundt grønne asparges
2 spsk hasselnøddeolie/jordnøddeolie
½ lime
Havsalt og friskkværnet peber

RYGEOSTCREME
100 g rygeost (uden kommen)
3 spsk syrnet fløde
4 spsk karse
6 radiser
Havsalt og friskkværnet peber

PYNT
Karse og radiser

Sådan gør du:

Varm en grillpande med solsikkeolie og steg koteletterne ved høj varme på begge sider. Tænd ovnen på 175 grader. Rør paprika med citronsaft og -skal og krydr koteletterne. Steg dem færdigt i ovnen i 12 minutter. Snit spidskålen helt fint, kom den i et dørslag og skyl. Dryp af for væde. Knæk de grenede ender af aspargesene og skær dem i tynde aflange skrå skiver. Hæld nøddeolie på og pres limesaft over salaten og vend godt rundt. Krydr med salt og peber. Rør rygeost med syrnet fløde. Skyl og skær radiser i små terninger, tag lidt fra til pynt. Vend radisseternene i dressingen sammen med karse og krydr med salt og peber. Server i en skål og drys med karse og lidt af radiserne. Server kødet med den sprøde salat og den lækre dip.

 

Boost din sundhed
I disse dage kommer en ny og spændende sundhedsbog på gaden, hvor disse opskrifter er fra kommer. I stedet for at lægge op til, at du ALDRIG mere skal nyde en læskende is eller en stor bøf fra grillen, så opfordrer bogen til, at du giver din krop nogle sunde pauser fra det liv, som belaster sundheden. Med fire årlige sundhedsboosts på fire uger kan du få en sundere og stærkere krop – uden at leve ekstremt. Bogen, der er skrevet af Camilla Zarah Lawes og Christina Dam Rekstad, udkommer på Politikens Forlag og koster 250 kroner i vejledende udsalg.