Koteletter med pikant-blomkålsgratin

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Blomkålsgratin med Pikant-flødeost giver virkelig liv til de enkle svinekoteletter her.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 små svinekoteletter a 100 g
  • 10 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Pikant-blomkålsgratin:

  • 400 g blomkål
  • 100 g Pikant-flødeost
  • 50 g revet ost, f.eks. cheddar
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. persille til drys

Sådan gør du:

Skær blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, eller til de er møre.

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i en skål. Tilsæt flødeosten, salt og peber og mos dem med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en grov blomkålsmos.

Hæld mosen i et smurt ovnfast fad, drys den revne ost på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden.

Du kan evt. slutte af med at sætte fadet under grillen i et par minutter – det giver helt sprød ost på toppen.

Steg koteletterne, imens blomkålsgratinen er i ovnen. Kom smør på en varm pande og steg koteletterne i ca. 2,5-3 minutter på hver side. Krydr til sidst med salt og peber.

Tag panden af blusset og lad koteletterne hvile lidt.

Drys friskhakket persille over din blomkålsgratin og server den sammen med koteletterne.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber. 

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast