Koteletter med pikant-blomkålsgratin

Af: Jane Faerber

Foto: Columbus Leth

Blomkålsgratin med Pikant-flødeost giver virkelig liv til de enkle svinekoteletter her.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 små svinekoteletter a 100 g
  • 10 g smør til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Pikant-blomkålsgratin:

  • 400 g blomkål
  • 100 g Pikant-flødeost
  • 50 g revet ost, f.eks. cheddar
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. persille til drys

Sådan gør du:

Skær blomkålen i buketter og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter, eller til de er møre.

Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

Dræn vandet fra blomkålsbuketterne og hæld dem over i en skål. Tilsæt flødeosten, salt og peber og mos dem med en gaffel eller pisk med elpiskeren, til du har en grov blomkålsmos.

Hæld mosen i et smurt ovnfast fad, drys den revne ost på toppen og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, eller til osten på toppen er gylden.

Du kan evt. slutte af med at sætte fadet under grillen i et par minutter – det giver helt sprød ost på toppen.

Steg koteletterne, imens blomkålsgratinen er i ovnen. Kom smør på en varm pande og steg koteletterne i ca. 2,5-3 minutter på hver side. Krydr til sidst med salt og peber.

Tag panden af blusset og lad koteletterne hvile lidt.

Drys friskhakket persille over din blomkålsgratin og server den sammen med koteletterne.

Fra bogen ‘KETO – optimer din fedtforbrænding og gå ned i vægt’ af Jane Faerber.