Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Af: Thomas Laursen

Foto: Hans-Henrik Hoeg

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den skønne krabbeomelet. Men det er også det værd!

Til fire personer

Det du skal bruge:

  • 3-4 store taskekrabbekløer
  • 1 skive smør
  • 1 håndfuld strandmældefrø
  • 5 æg
  • 1 dl fløde
  • Strandmælde og brøndkarse
  • Fermenteret tomatsaft, salt og peber

Sådan gør du:

Læg krabbekløerne i koldt vand, bring det i kog og lad det simre i 5-10 minutter. Sluk og lad kløerne trække i vandet i 10 minutter.

Tag kløerne op og bank dem let med en hammer under et viskestykke.

Pil kødet ud. Metoden til at undgå klo-stykker i kødet er kun at banke let med den flade side af hammeren og være grundig.

Dup kødet let, hvis det er fugtigt, og steg det kort i smør. Tilsæt også en håndfuld frø fra strandmælde – de trækkes let af på stranden i én bevægelse.

Tilsæt sammenpisket æg, fløde og salt og peber.

Steg omeletten i 2-3 minutter, fold den sammen på midten og steg den færdig ved laveste varme i yderligere 2-3 minutter, evt. med låg på.

Server din krabbeomelet med friske urter og fermenteret tomatsaft ved siden af.