Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Af: Thomas Laursen

Foto: Hans-Henrik Hoeg

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den skønne krabbeomelet. Men det er også det værd!

Til fire personer

Det du skal bruge:

  • 3-4 store taskekrabbekløer
  • 1 skive smør
  • 1 håndfuld strandmældefrø
  • 5 æg
  • 1 dl fløde
  • Strandmælde og brøndkarse
  • Fermenteret tomatsaft, salt og peber

Sådan gør du:

Læg krabbekløerne i koldt vand, bring det i kog og lad det simre i 5-10 minutter. Sluk og lad kløerne trække i vandet i 10 minutter.

Tag kløerne op og bank dem let med en hammer under et viskestykke.

Pil kødet ud. Metoden til at undgå klo-stykker i kødet er kun at banke let med den flade side af hammeren og være grundig.

Dup kødet let, hvis det er fugtigt, og steg det kort i smør. Tilsæt også en håndfuld frø fra strandmælde – de trækkes let af på stranden i én bevægelse.

Tilsæt sammenpisket æg, fløde og salt og peber.

Steg omeletten i 2-3 minutter, fold den sammen på midten og steg den færdig ved laveste varme i yderligere 2-3 minutter, evt. med låg på.

Server din krabbeomelet med friske urter og fermenteret tomatsaft ved siden af.

Opskrifter

15. august 2019

Grøntsagsfritters med røget laks og råkost

Opskrift på let frokost, der både mætter og giver god næring....

vis mere

Lyt til podcast

8. august 2019

Rustik tomatsuppe med bønner samt grøntsagsfritters

En tomatsuppe med ekstra bid og smag – så den både nærer og mætter....

vis mere

Lyt til podcast

18. juli 2019

Krabbeomelet med strandmælde og fermenteret tomat

Du skal selv ud og finde indholdet, før du kan sætte tænderne i den...

vis mere

Lyt til podcast

11. juli 2019

Urtebuket med reduktion af krabbebisque i salatblade

Krabbebisque er både smagfuld og lækkert – og så kan du sagtens lave...

vis mere

Lyt til podcast

4. juli 2019

Østers med roseneddike, salturt og strandasters

Det kan sagtens ligne gourmetmad, når man samler mad i naturen. Især hvis...

vis mere

Lyt til podcast