Til 20 stk.
25 g gær
3 dl vand
2 kolde kogte kartofler (ca. 125 g)
1 tsk. salt
400 g ”hvid hvede”-mel (mildt fuldkornsmel, ca. 7 dl)
ca. 75 g almindeligt hvedemel (ca. 1½ dl)
½ lille rødløg (ca. 25 g)
1 fed hvidløg
4 spsk. krydderurter efter eget valg, gerne frosne
1 spsk. olivenolie
salt, peber
1 æg
Gæren udrøres i vandet. Kartoflerne moses og kommes i blandingen.
Salt, hvid hvedemel og hvedemel tilsættes, og dejen æltes godt. Hold lidt af hvedemelet tilbage. Dejen tildækkes og stilles til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Løg og hvidløg hakkes meget fint og blandes med krydderurter og olie. Blandingen smages til med salt og peber. Dejen slås ned og rulles ud på et meldrysset bord til ca. 30 x 40 cm. Fyldet smøres på dejen, der rulles sammen som en roulade på den lange led. Rullen skæres i 20 skiver, der lægges på en bageplade med bagepapir og trykkes let. De efterhæver i ca. 15. min., hvorefter de pensles med sammenpisket æg.
Sneglene bages ved 200° C i ca. 15 min. på midterste ovnrille. De afkøles på en bagerist.
Krydderurtesnegle serveres til f.eks. suppe.
Krydderurtesnegle kan fryses.
Energi 375 kJ | Kulhydrat 14 g | Fedt 1,5 g | Fuldkorn ca. 20 g