Har du brug for en krydret og velsmagende suppe uden kød, så er denne græskarsuppe et godt valg. Skal du have ekstra protein i suppen, så kan du supplere med kylling, der svitses godt af på en pande og derefter lægges i suppen, når den serveres. På den måde kan du lave retten til både vegetarer og kødspisere. Se opskriften her.
Ingredienser:
– 800 g græskar, skrællet og i tern
– 1 stort løg, hakket
– 3 fed hvidløg, presset
– 1 spsk frisk ingefær, revet eller presset
– 1 rød chili, finthakket (kan justeres efter smag)
– 400 ml kokosmælk
– 800 ml grøntsagsbouillon
– 2 spsk olivenolie
– Salt og peber, efter smag
– Frisk koriander, til servering
Tilberedning:
1. Varm olivenolien i en stor gryde. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og chili, og sautér til løgene er gennemsigtige.
2. Tilføj græskarternene og sautér i yderligere et par minutter.
3. Hæld grøntsagsbouillonen over og bring til kog. Lad det simre under låg i ca. 20 minutter, eller indtil græskarternene er møre.
4. Blend suppen glat med en stavblender eller i en blender.
5. Tilsæt kokosmælk og varm suppen op uden at lade den koge. Smag til med salt og peber.
6. Server suppen varm, toppet med frisk koriander.
Hvis du vil have kylling i, så hak kylling i mundrette stykker. Steg det godt, så det får en stegeskorpe. Krydr det til med salt og peber og server sammen med suppen.