En klassiker, men i en lettere og sundere udgave. Prøv Anne Hjernøes kylling i karry med blomkålsris – masser af smag og mæthed.
Til 1 person
1 løg
1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
1 stor tsk karry, eller efter smag
½ tsk gurkemeje
100 g gulerod i skiver eller tern
150 g kyllingebryst i tern
½ dl kokosmælk (frys resten ned, eller lav en stor portion af retten)
½ dl vand
½ tsk sød chilisauce salt.
½ æble i tern frisk
koriander eller citronmelisse.
100 g blomkål
1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
flagesalt og friskkværnet peber.
Skær løget i tern og steg det i olivenolie i en gryde i 1 minut.
Tilsæt karry og gurkemeje og steg i yderligere 2 minutter. Kom gulerødderne i sammen med kylling i tern og steg i 4 minutter mere.
Hæld kokosmælken over sammen med sød chilisauce, rør rundt og lad det simre i 3 minutter. Smag til med salt. Spis det med blomkålsris toppet med æbletern og frisk koriander eller citronmelisse.
Hak blomkålen til ‘ris’ i din foodprocessor. Steg den hurtigt igennem i olivenolie på en pande, til den er varm. Krydr blomkålsrisen med salt og peber.
Fra bogen “Ligevægt, stærk – let og mæt” af Anne Hjernøe.