Kylling i karry med blomkålsris

Af: Anne Hjernøe

Foto: Fra bogen

En klassiker, men i en lettere og sundere udgave. Prøv Anne Hjernøes kylling i karry med blomkålsris – masser af smag og mæthed.

Til 1 person

Det skal du bruge

1 løg

1 tsk koldpresset jomfruolivenolie

1 stor tsk karry, eller efter smag

½ tsk gurkemeje

100 g gulerod i skiver eller tern

150 g kyllingebryst i tern

½ dl kokosmælk (frys resten ned, eller lav en stor portion af retten)

½ dl vand

½ tsk sød chilisauce salt.

Drys

½ æble i tern frisk

koriander eller citronmelisse.

Stegte blomkålsris

100 g blomkål

1 tsk koldpresset jomfruolivenolie

flagesalt og friskkværnet peber.

Sådan gør du

Skær løget i tern og steg det i olivenolie i en gryde i 1 minut.

Tilsæt karry og gurkemeje og steg i yderligere 2 minutter. Kom gulerødderne i sammen med kylling i tern og steg i 4 minutter mere.

Hæld kokosmælken over sammen med sød chilisauce, rør rundt og lad det simre i 3 minutter. Smag til med salt. Spis det med blomkålsris toppet med æbletern og frisk koriander eller citronmelisse.

Hak blomkålen til ‘ris’ i din foodprocessor. Steg den hurtigt igennem i olivenolie på en pande, til den er varm. Krydr blomkålsrisen med salt og peber.

Fra bogen “Ligevægt, stærk – let og mæt” af Anne Hjernøe.