400 g økologisk kyllingelever
3 økologiske røde pebre
5 spsk olivenolie
saft af ½ citron
smør til stegning
2 spsk balsamico
havsalt
1 bundt koriander/persille/
basilikum/mynte
Læg peberfrugterne på en plade med bagepapir, og smør dem ind i olivenolie. Sæt dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min, eller til de begynder at tage farve. Tag dem ud og køl dem af.
Flå skindet af dem, og fjern kernehuset. Hold peberfrugterne hen over en skål, så du ikke går glip af den dejlige saft fra dem. Skær dem ud i strimler, og bland olivenolie, saften fra peberfrugterne, citron, havsalt og balsamico som marinade til den færdige salat.
Steg kyllingelever på panden i rigeligt smør. Anret de strimlede peberfrugter i en skål, læg leveren ovenpå og til sidst marinaden og koriander – eller en anden krydderurt. Denne ret er super skøn som forret eller let aftensmad.
Det er ikke alle, der er vilde med lever, men kyllingelever kan nu alligevel noget. Jeg synes, smagen og konsistensen er lidt mere indbydende end andet lever. Lever indeholder både A- og B-vitamin, folinsyre og zink – alle er med til at styrke hjerneceller og gøre dig glad! Lever er enormt rigt på næringsstoffer, fordi dyrene på samme måde som mennesker har depot af flere typer næringsstoffer i deres lever. Derfor er det virkelig vigtigt at købe lever fra et dyr, der har haft det godt og ikke er blevet proppet med medicin og klam mad. Det ophober sig nemlig i leveren og derefter inde i DIG, så gå til en god slagter og køb god økologisk lever.
Husk også at købe økologiske røde pebre. Konventionelt dyrkede røde pebre er sprøjtede, så du tror, det er løgn, så dem bør du undgå. Koriander smager himmelsk, men er enten en urt, du elsker eller hader, så hvis du hellere vil undgå den, bruger du bare en anden krydderurt (f.eks. persille eller basilikum).