En meget børnevenlig ret hvor man får små sprøde kyllingenuggets uden at skulle drukne dem i friture. Meget sundere end fastfood-versionen, og ungerne vil elske dem.
500 gram kyllingefilet
100 gram rasp
50 gram hirseflager (kan erstattes af havregryn)
50 gram speltflager
25 gram sesamfrø
Salt og peber
2 æg
Råkost:
250 gram gulerødder
150 gram hvidkål
50 gram persille
Saft fra 2 citroner
Skær kyllingen i mundrette stykker. Bland rasp, hirse, spelt og sesam sammen i en dyb tallerken eller skål. Krydr raspen med salt og peber. Pisk æggene sammen i en skål. Dyp kyllingestykkerne i æggene og vend dem derefter i raspblandingen. Læg kyllingestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kyllingestykkerne cirka 15 minutter ved 200 grader (indtil de er gyldne og sprøde). Skræl og riv gulerødderne groft. Hak hvidkål og persille groft. Bland gulerødder, hvidkål og persille sammen og vend sammen med citronsaften. Serveres sammen med de varme og sprøde kyllingenuggets.
FaktaOpskrifterne kommer fra bogen ’10 Kostråd – 10 familier’ skrevet af Stine Junge Alberchtsen, som også har været medforfatter på den populære FODMAP diæt, der kom sidste år. I bogen gennemgår forfatteren kostrådene, og de ti familier giver deres bedste tip fra hverdagen. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 250 kroner i vejlendende udsalg. |