Lækker mad, som dine nyrer og dit hjerte vil elske

Af: Helse-redaktionen

Foto: Stine Christiansen

Op mod 800.000 danskere lever med nedsat nyrefunktion, og den kendsgerning stiller særlige krav til den daglige kost. For traditionel dansk mad er nemlig hård kost for nyrerne, da den får affaldsstoffer til  at hobe sig op i blodet og dermed kan skabe og forværre nyresygdom. En ny bog giver både viden og konkrete forslag til nyrevenlig mad

Både opdateret viden og inspiration til at lave den mest hensigtsmæssige mad, der også er en nydelse at spise, kan være en mangelvare i hverdagens travlhed. Men nu er der hjælp at hente i den nye bog, Nyrevenlig hverdagsmad – Ren Nydelse, som læge Louise Havkrog Salomon og klinisk diætist Nikita Misella Hansen står bag. Begge forsker i, hvordan kosten mest effektivt kan hjælpe mennesker med nyresygdom.

I bogen afslører de principperne bag Nyrevenlig hverdagsmad og præsenterer samtidig 78 appetitvækkende madopskrifter, som skåner nyrerne – og samtidig passer på hjertet.

Opskrifterne er udviklet af kokke fra Meyers Madhus med fokus på store smagsoplevelser med nyrevenlige råvarer, og de beviser, at kostrestriktioner ikke behøver at gå ud over madglæden.

Her får du tre udvalgte eksempler. Velbekomme!

Ærtesuppe med bagt mørksej og perleløg

Grøn brændende kærlighed med rygeost, timian og ristede persillerødder

Boller i karry med æblesalat og ris

Fakta – Om bogen

Titel: Nyrevenlig hverdagsmad – Ren nydelse
Forfattere: Louise Havkrog Salomo og Nikita Misella Hansen
Udgivelse: April 2023
Sideantal: 232
Forlag: Politikens Forlag.
Vejl. pris: 300 kr.