Lakridsknækbrød er et alternativ til den søde tand sidst på eftermiddagen eller aftenen. Hvis lakrids ikke er et hit hjemme hos jer, kan det udskiftes med kanel, vanilje eller andet, der giver knækbrød en smag af noget lækkert.
2 dl vand
5 gram gær
5 gram salt
3 spsk. lakridspulver
250 gram speltmel
75 gram rugmel
2 dl havregryn
Rør gær ud i det kolde vand. Tilsæt salt og lakridspulver. Tilsæt mel og havregryn og ælt til en luftig dej. Sæt dejen på køl i 1-2 timer. Forvarm ovn til 180 grader. Rul dejen tyndt ud – brug eventuelt en pastamaskine. Skær dejen ud i mindre stykker. Bages i 15-20 minutter. Afkøles inden servering og opbevares i lufttæt boks.
FaktaOpskrifterne kommer fra bogen ’10 Kostråd – 10 familier’ skrevet af Stine Junge Alberchtsen, som også har været medforfatter på den populære FODMAP diæt, der kom sidste år. I bogen gennemgår forfatteren kostrådene, og de ti familier giver deres bedste tip fra hverdagen. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 250 kroner i vejlendende udsalg. |