Opskrift på laks i rød karry fra bogen God fisk – Let at lave.
400 g laksefilet
500 g grøntsager, f.eks. squash og rødløg
2 spsk. smagsneutral olie f.eks. sojaolie
2 tsk. rød karrypasta
3 fed finthakkede hvidløg
4 kaffir-limeblade
1 ds. kokosmælk (400 g)
ca. 2 spsk. fishsauce
saft af 1-2 lime
2-3 tsk. sukker
Skær fisken i mindre stykker og snit grøntsagerne. Steg fisken i en wok med non-stickbelægning i olie 1-2 min. Tag stykkerne op. Rist karrypasta, hvidløg og limeblade i olie 1-2 min. Tilsæt 1 spiseske kokosmælk for at undgå, at krydderierne brænder på. Tilsæt grøntsager, og steg dem 2-3 minutter. Hæld resten af kokosmælken i, og lad retten simre 2-3 minutter – kokosmælk skiller let, hvis den bulderkoger. Smag til med fishsauce, limesaft og sukker. Opvarm fiskestykkerne i saucen cirka 1 minut, pynt med korianderblade, og server med jasminris. Pynt med frisk koriander.
Om bogen:
God fisk – Let at lave er skrevet af Kirsten Høgh Fogt og Marianne Kastberg, som også står bag den gamle klassiker God mad – Let at lave. Bogen er udgivet på forlaget Lindhardt og Ringhof og koster kr. 249,95 i vejledende udsalg. |