Den ovndampede laks bliver lækker og saftig i denne opskrift, nem både at tygge og synke.
2 portioner
200 g laksefilet
1 spsk. frisk ingefær
2 spsk. smør
¼ tsk. paprika
Laksen deles i to fileter og anrettes i et ovnfast fad. Ingefær skrælles, rives og lægges på toppen af fileterne. Smelt smørret og tilsæt paprika. Hæld lidt af smørblandingen over fisken. Læg folie over fadet og damp fisken i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter. Tag folien af og hæld den resterende mængde af smørblandingen over fisken.
Server fisken sammen med et par små kartofler og fordel smørret fra fisken på kartofler og fisk. Alternativt kan den serveres med en lille portion kartoffelmos eller flødekartofler.
Energi 1.160 kJ / 275 kcal
Protein 19 g
Bogen er udarbejdet af Mette Borre og Line Dam Bülow, der begge er kliniske diætister og har erfaring med kræftpatienter. Bogen henvender sig primært til kræftpatienter, men kan bruges af mange andre med nedsat appetit. Vigtigt er det, at være opmærksom på at den kost, som forebygger kræft (mager og rig på grøntsager), ikke er gavnlig, når kroppen skal have ekstra energi til at bekæmpe sygdom og modstå mange kræftbehandlinger. I forbindelse med kræftbehandlingerne kan der være mange individuelle hensyn at tage til den enkelte patient, hvilket bogen også beskriver letforståeligt og på et solidt fagligt niveau. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.