Hvem elsker ikke en god lasagne? Få opskriften her på den italienske klassiker i en sense-udgave, der er sund og nærende.
Tilberedningstid: Ca. 60 minutter – Mængde: til 2 personer
KØDSOVS
SPINATLAG
ANDET
Hak eller pres hvidløget, og hak løget. Snit porren fint, og svits grøntsagerne i olie. Tilsæt hakket oksekød, og brun det godt.
Hæld hakkede tomater i retten, og smag til med tomatpuré, oregano, salt og peber. Lad kødsovsen koge i ca. 10 minutter uden låg. Jævn den eventuelt med en spiseske- fuld hvedemel udrørt i lidt koldt vand.
Knug væden af den optøede spinat, svits den på en pande. Tilsæt hakket hvidløg, og krydr let med salt og peber. Damp væden helt ind.
Spray eller smør et ovnfast fad med olie, og kom først halvdelen af lasagne-pladerne i bunden.
Læg derpå halvdelen af kødsovsen, halvdelen af spinatblandingen og til sidst halvdelen af ricottaosten. Gentag en gang mere, og slut med ricottaost.
Bag lasagnen midt i en varm ovn i ca. 30 minutter ved 200 grader.
TIP Servér en let salat til din lasagne.
TIP Brug hakket kyllingekød i stedet for oksekød.
Fra bogen ‘Spis dig uden om type 2-diabetes med Sense’ af Suzy Wengel, Lisa Heidi Witt og Susanne Elman Pedersen.