Lasses ønskebambino pizza

Alle børn elsker pizza! Tag til solrige Italien for en aften og drøm om sol, olivenolie og alt, hvad du ellers ved om Italien – altså ud over at det er der pizza stammer fra.

Det skal du bruge til pizzadejen:

1,5 dl vand
5-10 g gær
½ spsk. olivenolie
½ tsk. salt
1 dl grahamsmel
Ca. 150 g hvedemel
Evt. 1 tsk. honning

Det skal du bruge til kødsaucen: 

300 g hakket magert oksekød
1 løg
½ tsk. oregano
1 tsk. mild paprika
2 spsk. olivenolie
Salt & peber

Det skal du bruge til tomatsaucen: 

½ – ¾ ds flåede tomater
2 spsk. ketchup
Peber
175 g reven mozzarellaost 13 %

Tilbehør:

2 æbler i både

1 rødløg i ringe

½ agurk skåret i stave

2 gulerødder skåret i stave

1 rød peberfrugt i strimler

Ketchup

Sådan gør du: 
Begynd med pizzadejen. Kog 1,5 dl vand og lad det køle af til det er lunkent. Tilsæt gær, olivenolie, salt og evt. honning, og rør ingredienserne godt sammen. Tilsæt derpå grahamsmel og hvedemel og ælt dejen godt. Lad derpå dejen hvile tildækket på et lunt sted i 30 minutter alt imens kødsovsen og tomatsovsen tilberedes. Du kan alternativt røre gær, olivenolie, salt og evt. honning ud i koldt vand og tilsætte grahamsmel og hvedemel, og ælte dejen godt sammen. Lad derpå dejen hæve i køleskabet natten over tildækket med et vådt viskestykke. Til kødsaucen skrælles løget og hakkes meget fint, og svitses på sliplet-pande i olivenolien. Herefter tilsætter du kødet og krydderierne, og steger til kødet er gennemstegt. Til tomatsaucen hældes væden fra de flåede tomater. Bland ingredienserne sammen og blend dem med en stavblender eller i en blender. Drys nu et godt lag grahamsmel ud på køkkenbordet, og rul med en kagerulle pizzadejen ud i en firkant, som passer til en bradepande, buk kanterne rundt. Læg herpå pizzabunden over på en bradepande beklædt med bagepapir. Ovnen varmes op til 225-250 grader. Imens smører du tomatsaucen ud over pizzabunden, den revne mozzarellaost fordeles ovenpå. Til sidst fordeles kødsaucen ovenpå. Drysses med friskkværnet peber og lidt tørret oregano. Når pizzaen sættes i ovnen, skruer du ned til 200-225 grader, og den bages færdig i ca. 15 minutter. Bages nederst i ovnen. Resultatet bliver også rigtig godt, hvis du først bager pizzabunden i cirka 6-7 minutter midt i ovnen ved 225-250 grader. Herpå tager du den næsten færdigbagte pizzabund ud af ovnen, smører tomatsaucen ud over bunden, drysser med reven mozzarellaost og til sidst fordeler du kødsaucen ovenpå. Så drysser du friskkværnet peber og lidt tørret oregano over pizzaen. Pizzaen sættes igen midt i ovnen og bages færdig i cirka 5 minutter ved 200-225 grader. Pyntes med friske basilikumblade.

Ønskebørnenes Yndlingsretter

Er en ny farvestrålende og livsglad bog med skønne opskrifter og nyttig, lettilgængelig viden om kost og ernæring. Opskrifterne er fyldt med grøntsager i alle regnbuens farver og bagerst i bogen er der fire eksperter, som giver deres bud på, hvordan man plejer de gode spisevaner og bekæmper kræsenhed. Bogen er skrevet af tvillingerne Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll, som begge er uddannede sygeplejersker og mødre til hver deres ønskebørn, som har inspireret dem til at lave bogen. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 180 kroner i vejledende udsalg.