Lene Hansson: Slap bare af og lær dig selv bedre at kende!

Sommerferien er for mange overstået, men at omgive sig med meget arbejde, mange aftaler og mange forpligtelser, er for nogen også en måde at undgå at komme i en indre kontakt med sig selv. Det var det i mit tilfælde!

Før i tiden havde jeg svært ved at sidde stille. Min mor sagde altid “Lene du brænder dit lys i begge ender” og hun havde ret. Til sidst blev jeg fysisk syg i mit hjerte, af ikke at arbejde med mit indre og de udfordringer, der lå der, fordi jeg foretrak handlinger i  stedet for ro og fordybelse.

Da jeg indså, at min personlige historie og fortid nu var min største opgave, blev det også der, jeg fandt roen og indså, at det ikke var farligt at gå ind i mine følelser. Bede om det, jeg egentlig ville have, foretage de valg, jeg egentlig ville gøre, og som jeg  havde været bange for før, og jeg blev rent faktisk et mere lykkeligt menneske.

Jeg fandt ud af, at min største svaghed faktisk blev min største styrke. Tidligere fik jeg ikke sat grænser op, lod mig overbebyrde med arbejde og var for svag i kærlighedsforhold, alt sammen fordi jeg ikke syntes, jeg “var god nok”. Da jeg overvandt dette, fik  sagt NEJ til de rette mennesker, og fik sagt JA til mig selv, fik jeg uanede mængder af styrke.

Dit eget ansvar

Vi har alle brug for at se indad og udvikle os, samt at handle på de ting, der er allersværest. Dels fordi du har et ansvar for dit eget liv og din egen udvikling. Og dels, da det kan gå ud over dem, du elsker allermest, hvis du ikke tør se på de ting, der trænger  til at blive lavet om på, fordi du projicerer fortidens uløste problemer og følelser over på andre mennesker.

Konsekvensen af, at du ikke har tid til at gøre noget ved dine udfordringer (læs: problemer), er for det meste, at det gør ondt, fordi du skal ned i følelserne.

Forandring og det at skabe nye vaner, kan give en usikkerhed, som mange ikke ønsker. Men jeg mener, at formålet med at leve er at vokse, og at ændringer er uundgåelige. Naturligvis kan vi frygte det ukendte. Men det er netop de uventede ting og  handlinger, der kan give gode resultater.

Find din destination

Tving dig selv til forandring, det betyder muligheder og liv. Et skib i en havn er sikkert, men det er ikke det, skibe er bygget til!

Forestil dig, at alle valg er omkostningsfrie – følelsesmæssigt og økonomisk. Hvad vil du så gerne? Find dig en destination, hvor du ikke har været før.

Hvis du forstår meningen ved din svaghed, kan det blive din vej til indre udvikling og et bedre selvværd. Giv slip på frygten, den er mest i dit hoved, skab vakuum – få nyt ind – ændring er transportmidlet!

Info:

Problemer kan være den modstand, vi behøver for at blive stærke voksne. En total undgåelse af dem kan ikke hindre dig i at opleve dem, du kan kun selv aktivt gøre noget ved dem og derved lade “dit indre barn” vokse til den alder, du reelt har i dag. Når lektien er lært, forsvinder “læren”. Alle mennesker, du omgås, er dine lærere og dine spejle til at lære dig selv at kende.

I min nyeste bog, “Min Hjertesag”, fortæller jeg om, hvordan man kan se på sine problemer som opgaver, nemlig som gaver man kan pakke op og derved lære sig selv at kende.