Let spinatsalat med kartofler, æg og ristede rugflager

4 prs.

300 g frisk eller frossen spinat

500 g små, gerne nye kartofler

4 tomater

4 æg

100 g rugflager

20 g gammeldags kærnet smør

Blandede, hakkede krydderurter som persille, oregano og purløg

1 fed hvidløg

Uraffineret salt og friskkværnet peber

Skræl eller skrab kartoflerne og kog dem i letsaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og lad kartoflerne køle af. Skyl spinaten grundigt eller lun den frosne spinat og hæld væden fra. Fordel spinat, tomat i skiver og kartofler i skiver på en tallerken.

Kog æggene så de er smilende, del dem og læg dem på salaten.

Rist rugflagerne i smørret på en pande og tilsæt krydderurterne, krydderierne og hvidløget. Fordel herefter de ristede rugflager med krydderurtesmørret henover salaten og den er klar til servering.