Lette lammedeller med chilikartofler og grøn middelhavssalat

Til 4 personer


Lammedeller:

400 g hakket lam, maks. 10 %

1 stort revet løg

100 g afdryppede, groftrevne rå kartofler

2 fed fintrevet hvidløg

2 tsk oregano

2 spsk citronsaft

1 tsk citronskal

1 tsk sukker

Havsalt og friskkværnet peber


Kartofler:

800 g kogte kartofler

15 cornichoner i kvarte

Dressing til kartofler

2 spsk god mayonnaise eller olivenolie

2 friske, finthakkede chilier

4 spsk citronsaft

1 bundt frisk finthakket persille

Middelhavssalat

1 hel udkernet agurk i halve skiver eller lange strimler

4 stængler bladselleri

1 finthakket peberfrugt


Dressing til salat:

1 dl skummetmælksyoghurt naturel

1 fed fintrevet hvidløg

1 bundt frisk finthakket oregano – kan udelades

1 tsk sukker

2 tsk god mayonnaise eller olivenolie

Havsalt og friskkværnet peber


Sådan gør du:

Ælt alle ingredienser til farsen godt sammen og form den til det ønskede antal deller, gerne små på ca. 4 cm i diameter. Steg ved middelvarme i olie alt efter tykkelse. Bland dressingen til kartoflerne og vend kartofler og cornichoner i. Smag til. Pisk dressingen til agurkesalaten og vend agurker, bladselleri og peberfrugt i, eller server dressingen til. Smag til.

TIP:

Lammefars kan erstattes af gris, kalv, kylling og kylling og okse. Dressingen til både kartoflerne og agurkesalaten kan bruges til andre grøntsager som dip.