Saft og revet skal af 1 øko-lime
4 spsk tomatkoncentrat
50 g revet ingefær
3 spsk brun farin
Salt og groftkværnet peber
½ dl olivenolie
1½ kg kødfulde lammeribben
2 spsk dijonsennep
2 spsk flydende honning
½ dl æblecidereddike
1 tsk spidskommen
Salt og groftkværnet peber
½ rød spidskål i fine strimler
½ hvid spidskål i fine strimler
2-3 gulerødder i fine strimler
2-3 kviste bredbladet persille
2 limefrugter
Fuldkornsbrød
Bland en marinade af saft og revet skal fra en lime, tomatkoncentrat, revet ingefær, brun farin, salt, peber og olivenolie. Vend ribbenene i marinaden og lad dem trække et par timer i køleskabet. Læg dem herefter på risten i en 180 grader varm ovn. Steg dem i ca. 45 minutter. Pas på med for meget overvarme, da marinadens sukker let kan brænde på.
Bland en dressing af dijonsennep, honning, æblecidereddike, spidskommen, salt og groftkværnet peber. Vend kål og gulerødder grundigt rundt i dressingen. Drys med hakket bredbladet persille.
Servér retten med ½ limefrugt pr. person og brød til.
Fra bogen “Collagen stærk, sund og smertefri” af Jerk W. Langer og Karen Lyager.