Limemarinerede lammeribben med kålsalat

Af: Jerk W. Langer og Karen Lyager

Foto: wichmann+bendtsen

Det er i ben-mad at kollagen findes. Derfor kan retter som lammeribben komme på menuen, når hud og bindevæv skal tilgodeses.

Det skal du bruge

Lammeribben:

Saft og revet skal af 1 øko-lime

4 spsk tomatkoncentrat

50 g revet ingefær

3 spsk brun farin

Salt og groftkværnet peber

½ dl olivenolie

1½ kg kødfulde lammeribben

Kålsalat:

2 spsk dijonsennep

2 spsk flydende honning

½ dl æblecidereddike

1 tsk spidskommen

Salt og groftkværnet peber

½ rød spidskål i fine strimler

½ hvid spidskål i fine strimler

2-3 gulerødder i fine strimler

2-3 kviste bredbladet persille

Tilbehør:

2 limefrugter

Fuldkornsbrød

Sådan gør du

Lammeribben:

Bland en marinade af saft og revet skal fra en lime, tomatkoncentrat, revet ingefær, brun farin, salt, peber og olivenolie. Vend ribbenene i marinaden og lad dem trække et par timer i køleskabet. Læg dem herefter på risten i en 180 grader varm ovn. Steg dem i ca. 45 minutter. Pas på med for meget overvarme, da marinadens sukker let kan brænde på.

Kålsalat:

Bland en dressing af dijonsennep, honning, æblecidereddike, spidskommen, salt og groftkværnet peber. Vend kål og gulerødder grundigt rundt i dressingen. Drys med hakket bredbladet persille.

Til sidst:

Servér retten med ½ limefrugt pr. person og brød til.

Fra bogen “Collagen stærk, sund og smertefri” af Jerk W. Langer og Karen Lyager.