150 g speltmel eller groft rismel
50 g havregryn
50 g gammeldags kærnet smør eller ekstra jomfru olivenolie
50 g Skyr eller fåreyoghurt
1 tsk. uraffineret salt
Lidt vand
Jomfrukokosolie til at smøre tærteformen med
Smørret smuldres i mel og havregryn, salt og Skyr tilsættes, og dejen samles med lidt vand og trykkes ud i en smurt tærteform. Forbages i 10 min ved 180 grader. Imens kan du tilberede fyldet.
2 dl Acido tykmælk
2 æg eller hørfrøskum
1 tsk Dijon sennep
½ chili
2 fed hvidløg
Friskhakkede krydderurter
1 dl hakket spinat
1 dl reven parmesanost
Uraffineret salt og friskkværnet peber
5 stykker gode gedeost
4-5 løg
Pisk de to æg, tilsæt Acido, sennep, spinat og krydderier. Gem halvdelen af den revne parmesanost til at drysse ovenpå til sidst. Skræl og halver løgene, gerne med lidt af stilken, hvis muligt. Hæld fyldet i den forbagte dej, placer løgene samt stykker af gede- eller fåreost og drys med parmesanosten. Bag løgtærten ved 180 grader i 35-40 minutter, til den er gylden og gennembagt. Server den varme løgtærte med en god salat.
Kilde: www.madforlivet.com