Lynlaks

Af: Martin Kreutzer & Simon Weisdorf

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Trænger du også nogle gange til en opskrift, der er let at lave, sund for kroppen, men også hovedet? Så prøv denne lynlaks.

Til 2 personer

Det skal du bruge:

75 g perlespelt

250 g frisk laks

1⁄2 tsk cayennepeber

2 spsk olivenolie

100 g grønne asparges (ca. 8-10 stk.)

1 rød peberfrugt

1⁄4 romanescobroccoli

200 g grønkålsblade

2 spsk hoisinsauce

friskkværnet peber

Sådan gør du:

1. Kog perlespelten efter anvisningen på pakken.

2. Skær laksen i store stykker og drys dem med cayennepeber. Sæt en sauterpande på middelvarme. Rist laksestykkerne i olivenolie i et par minutter, hellere for lidt end for meget. Tag laksen af panden og sæt den til side.

3. Fjern den grove del af de grønne asparges og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Skær peberfrugten i store tern. Del broccolien i buketter, og riv grønkålen i mindre stykker.

4. Sauter grøntsagerne i samme pande og olie som laksen i 4-5 minutter. Hæld laksen tilbage i panden og vend det hele i hoisinsaucen. Krydr med et rundhåndet drys friskkværnet peber. Servér med nykogt perlespelt.

Tip: Hoisinsauce er en populær smagsgiver i det asiatiske køkken og kan fås i de fleste større supermarkeder. Vær dog opmærksom på, at færdigkøbt hoisinsauce indeholder omkring to tredjedele sukker. Hvis du vil undgå det, kan du lave saucen selv ved at blande:

4 spsk soja, 3 spsk flydende honning eller ahornsirup, 2 spsk peanutbutter, 1 fed hvidløg, 1 tsk friskrevet ingefær, 2 tsk æbleeddike, 2 tsk sesamolie og lidt friskkværnet peber. Opbevar på køl.

Fra bogen “Velsmurt Hjerne” af Martin Kreutzer & Simon Weisdorf.