Lynstegt oksekød og grøntsager i soja og chili

Opskrift på aftensmad dag 2 i ‘3 dage på kur med Helse-life’

Ingredienser

300 g mørt oksekød, eksempelvis inderlår.

Marinade:

1/2 dl sojasovs

1 finthakket chilipeber

2 fed snittet hvidløg

1 lille fintsnittet savoykål

eller 1 lille fintsnittet sommerkål (ca. 500-600 g)

1 peberfrugt i tynde strimler

250 g markchampignon i skiver

1 porre i tynde skiver på skrå (ca. 200 g)

3 stilke bladselleri i tynde skiver på skrå (ca. 100 g)

1 spsk. olie

3 dl okse- eller hønsebouillon

250 g ægnudler

Sådan gør du:

Skær kødet i tynde strimler. Pisk marinaden sammen og lad kødet marinere, mens grøntsagerne snittes. Sæt vand over til ægnudler og kog dem i 5 min. Lad dem dryppe af i en sigte og vend 1 tsk. olie i. Varm en wok eller stor stegegryde op. Hæld olie på og svits grønsagerne ved stærk varme et par minutter. Vend hele tiden rundt i grønsagerne. Tag grønsagerne op, når de er halvt møre. Hæld kød og marinade i wokken og svits under konstant omrøring. Hæld grønsagerne tilbage i wokken og tilsæt bouillon. Kog retten igennem. Vend de kogte ægnudler i og smag til med salt og peber.