Mad med stjernestøv

Af: Nadine Levy Redzepi

Foto: Ditte Isager

Det er ikke hverdagskost, at en dansk kogebog bliver udgivet i både USA, England, Canada, Japan, Australien og Holland. Det er ikke desto mindre tilfældet for Nadine Redzepis kogebog ‘Downtime’.

Som navnet antyder, er Nadine Redzepi gift med René Redzepi og har arbejdet på NOMA siden 2005. Men faktisk stammer hendes interesse for mad helt tilbage fra en barndom, der blev tilbragt i Portugal, England, Frankrig og Danmark.

Nadine har samlet og udviklet opskrifterne i ‘Downtime’ igennem mange år og forfinet dem med de bedste restaurantteknikker. For når man bor sammen med chefen for Noma, ved man aldrig, hvem der kommer forbi til middag. Det kunne være én eller flere af verdens bedste kokke.

Opskrifterne i bogen er alligevel ofte enkle, men ser sjældent sådan ud – de bygger især på respekt for gode råvarer og på, at mad er noget, man laver og tilbereder sammen med sine børn, familie og gæster i en afslappet atmosfære. Prøv selv et par udvalgte opskrifter, som du får her.

 

Opskrifter:

 

Sprøde, søde kartofler med spidskommen-rødbeder og saltet yoghurt

 

Dybstegt aubergine med ricotta og salvie