Magiske madstunder

Af: Malene Tonnung

Foto: Sara Galbiati

Kan man spise, sove og tænke sig sund? ‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ er en ny bog af Anette Harbech Olesen. Den giver dig svar, viden og redskaber til et sundere liv.

Anette Harbech Olesens nye bog er meget mere end en kogebog. Den afslører en række velbevarede hemmeligheder, præsenterer nye vinkler og veje, hvor individualitet, livsglæde, mening og naturligt velvære bringes i fokus. Omdrejningspunktet er god mad, gode venskaber, aktivitet og søvn, der alle er afgørende brikker i bestræbelserne på at opnå balance og en så god livskvalitet og livslængde som muligt.

Skab balance

Der er meget, vi selv kan gøre for at få skabt et solidt fundament for indre sundhed og balance. Forskning har blandt andet påvist, at også vores tanker, overbevisninger og følelsen af mening kan have betydning for vores sundhedstilstand og livslængde.

‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ præsenterer dig for “Taburet Teknikken”, der er en enkel og visuel model til optimering af indre sundhed og balance. Det handler om de forskellige ben, der skal være til stede, for at du balancerer din sundhed – god mad, daglig bevægelse, nattesøvn og sunde tanker.

Lev som den, du er

Sundhed og balance forbinder de fleste af os blandt andet med sund mad. God og nærende mad er også et væsentligt parameter for indre sundhed og balance. Vi er dog vidt forskellige, og det er individuelt, hvad vi trives bedst med. Der findes således ikke en kur, diæt eller facitliste, der passer til alle.

Fælles for os alle er dog, at kroppen har behov for både protein, fedt og kulhydrater for at fungere optimalt. Det kan derfor anbefales at udvælge sig de bedste, økologiske former for råvarer og sammensætte dem efter, hvad vi hver især trives med og bedst kan lide.

Magiske øjeblikke

Det, at indtage skønne, enkle og nærende måltider i selskab med andre mennesker, kan have overraskende mange sundhedsmæssige gevinster. Samværet omkring bordet, snakken, hyggen og den gode stemning øger også vores generelle velbefindende. Det er ofte omkring spisebordet, at vi deler vores tanker, historier og oplevelser med vores kære, og på den måde optimeres ikke blot oplevelsen af måltidet, men også vores generelle livskvalitet.

God mad, hyggeligt samvær, glæde og latter gør os til sundere, gladere og mere positive mennesker.

Opskriften på det gode liv

At ha’ det godt er ikke en tilstand, der bare opstår af sig selv. Det kræver vilje og indsats. Prioritering af god mad, samvær og glæde er afgørende for at kunne få skabt et solidt fundament.

Du kan hente inspiration til sådanne magiske øjeblikke og måltider i bogen, hvor du også finder balancerende tiltag, viden om gode tanker og god nattesøvn samt masser af opskrifter på velsmagende og sund mad, der ovenikøbet er rimelig let at tilberede.

I alle opskrifter indgår der gode råvarer, måltiderne er velkomponerede, og du har derfor alle forudsætninger for at skabe såvel god mad som mening og magiske øjeblikke.

 

Opkrifter:

Bærsymfoni med nøddeknas

Salat med Puy-linser og nye kartofler

Tomattærte


 

Om forfatteren

Anette Harbech Olesen har arbejdet med mad og sundhed i 17 år, har udgivet mere end 20 bøger om emnet og står bag et af Danmarks mest velbesøgte sundhedssites, madforlivet.com.

I denne bog har hun samlet al sin viden og deler ud af både forskning og egne erfaringer. 

Her er praktiske forslag til at implementere afbalancerede, sunde tiltag i hverdagen – under hensyntagen til, at vi alle er forskellige, og at kvaliteten af det liv, vi lever, også afgøres af vores evne til at tage ansvar og finde mening.

‘Mad, mening & magiske øjeblikke’ indeholder desuden 67 inspirerende, enkle og sunde opskrifter.