Pasta og fisk kan sagtens være et lækkert makkerpar, som i denne skønne anretning med ørred, svampe og croutoner.
4 personer
600 g ørredfilet med skind
Ekstra jomfruolivenolie
1⁄2 bundt salvie
150 g daggammelt groft brød
500 g god tørret fuldkornspasta
40 g parmesan
1⁄2 bundt persille
Salt og peber
Rosmarinkviste (til pynt)
Svampe:
250 g svampe
Olie/smør til stegning
5 fed hvidløg
1⁄2 tsk. groft salt
4 skalotteløg
Tip: Croutonerne kan også købes færdige eller laves i en varm ovn. |
Fisk: Skær fisken i mindre stykker. Dryp dem med lidt oliven-olie, drys med salt, peber samt lidt hakket salvie, og lad fisken marinere i to til tre timer. Grill fisken hurtigt på en meget varm grillpande, til den stadig har en let rå kerne. Pak den ind i stanniol.
Croutoner: Skær brødet i tynde skiver, og dryp dem med olivenolie. Grill dem på en meget varm grillpande, og drys lidt salt på.
Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen sammen med lidt ekstra jomfruolivenolie, friskrevet parmesanost, hakket salvie og hakket persille.
Svampe: Skær svampene i passende stykker, og rist dem i lidt olie/smør på en pande. Krydr godt med salt og peber. Pil hvidløgene, skær dem over et par gange, og knus dem på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Drys groft salt på, og mos videre med kniven, til du har en fin puré. Kom puréen på panden sammen med de pillede, hakkede skalotteløg, og rist det hele i cirka et minut.
Servering: Vend svampe og pasta sammen, og læg fisken ovenpå. Krydr med masser af sort peber og lidt salt – husk, at hvidløgene allerede er saltede. Pynt med rosmarinkviste og croutoner. Riv lidt ekstra parmesanost over retten. Server en god salat til.
Fra kogebogen ‘Fisk er godt’ udgivet i samarbejde med Gigtforeningen.