Marineret grillet ørred med pasta, grillede croutoner, salvie og svampe

Pasta og fisk kan sagtens være et lækkert makkerpar, som i denne skønne anretning med ørred, svampe og croutoner.

4 personer

Det skal du bruge: 

600 g ørredfilet med skind

Ekstra jomfruolivenolie

1⁄2 bundt salvie

150 g daggammelt groft brød

500 g god tørret fuldkornspasta

40 g parmesan

1⁄2 bundt persille

Salt og peber

Rosmarinkviste (til pynt)

Svampe: 

250 g svampe

Olie/smør til stegning

5 fed hvidløg

1⁄2 tsk. groft salt

4 skalotteløg

Tip: Croutonerne kan også købes færdige eller laves i en varm ovn.

Sådan gør du: 

Fisk: Skær fisken i mindre stykker. Dryp dem med lidt oliven-olie, drys med salt, peber samt lidt hakket salvie, og lad fisken marinere i to til tre timer. Grill fisken hurtigt på en meget varm grillpande, til den stadig har en let rå kerne. Pak den ind i stanniol.

Croutoner: Skær brødet i tynde skiver, og dryp dem med olivenolie. Grill dem på en meget varm grillpande, og drys lidt salt på.

Pasta: Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Hæld vandet fra, og vend pastaen sammen med lidt ekstra jomfruolivenolie, friskrevet parmesanost, hakket salvie og hakket persille.

Svampe: Skær svampene i passende stykker, og rist dem i lidt olie/smør på en pande. Krydr godt med salt og peber. Pil hvidløgene, skær dem over et par gange, og knus dem på et skærebræt med den brede side af en stor kniv. Drys groft salt på, og mos videre med kniven, til du har en fin puré. Kom puréen på panden sammen med de pillede, hakkede skalotteløg, og rist det hele i cirka et minut.

Servering: Vend svampe og pasta sammen, og læg fisken ovenpå. Krydr med masser af sort peber og lidt salt – husk, at hvidløgene allerede er saltede. Pynt med rosmarinkviste og croutoner. Riv lidt ekstra parmesanost over retten. Server en god salat til.

Fra kogebogen ‘Fisk er godt’ udgivet i samarbejde med Gigtforeningen.