Matildes kyllingefrikadeller med paprikasauce

Pip, Gok – Far er en super kok. Hans kyllingefrikadeller burde have en pris, her serveres de med kartofler, men de går også fint med brune ris. Lige meget hvad, så er denne glade ret fyldt med gode proteiner, kulhydrater og vitaminer.

Det skal du bruge til kyllingefrikadellerne:
450 g hakket kyllingekød
2 past. æggeblommer
4 spsk. hvedemel
1 squash
2 løg
½ tsk. stødt koriander
Salt & peber
Rapsolie til stegning

Det skal du bruge til paprikasaucen:
1 rød peberfrugt
½ fed hvidløg
1 spsk. rapsolie
½-1 tsk. sød paprika
½ dåse koncentreret tomatpure
3 dl vand
1 dl madlavningsfløde
Salt & peber

Tilbehør: 
1 kg kogte pillede aspargeskartofler
Frisk ananas skåret i tern
2 røde æbler skåret i både
Små letkogte broccolibuketter

Sådan gør du:
Til kyllingefrikadellerne starter du med at skrælle løgene og rive dem groft, hvorpå du blander de øvrige ingredienser i. Farsen formes med en lille ske til frikadeller. Frikadellerne steges på slip-let-pande, til de er gennemstegte. Til paprikasaucen piller du hvidløget, som presses. Peberfrugten hakkes uendelig fint. Hvidløg og peberfrugt svitses nu i rapsolien sammen med paprika, salt og peber. Herpå tilsætter du vand, koncentreret tomatpure og fløde. Lad saucen simre til den er kogt lidt ind. Smag til med salt og peber. Pyntes med frisk koriander.

Ønskebørnenes Yndlingsretter

Er en ny farvestrålende og livsglad bog med skønne opskrifter og nyttig, lettilgængelig viden om kost og ernæring. Opskrifterne er fyldt med grøntsager i alle regnbuens farver og bagerst i bogen er der fire eksperter, som giver deres bud på, hvordan man plejer de gode spisevaner og bekæmper kræsenhed. Bogen er skrevet af tvillingerne Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll, som begge er uddannede sygeplejersker og mødre til hver deres ønskebørn, som har inspireret dem til at lave bogen. Bogen er udgivet af Muusmann Forlag og koster 180 kroner i vejledende udsalg.