Mavero

Af: Helse-redaktionen

Foto: Sara Galbiati

Det er ikke bare gluten men også flere kostfibre og andre komponenter i korn, som potentielt kan skabe problemer i vores mave-tarmsystem. I sin nye bog, Gaven til maven, formidler forfatter, sundheds- og madkonsulent Anette Harbech Olesen den nyeste viden, som hun har indsamlet over to år ved at tale med tarmforskere over hele verden. 

Den nyeste forskning, som du kan læse om i bogen, peger blandt andet på, at korn som hvede, rug og byg hos mange mennesker optræder som potentielle ballademagere, der påvirker tarm og krop i et langt større omfang, end hidtil antaget. Ikke kun på grund af kornenes glutenindhold, men også fordi særlige kostfibre og andre komponenter kan genere tarmen, blandt andet hos den ca. en mio. danskere, der lider af irritabel tarm.

Bogen Gaven til maven er en hjælp og guide til alle, der måtte være udfordrede af irritabel tarm, oppustethed, uforklarlig træthed, hovedpine, eksem eller i visse tilfælde autoimmune sygdomme.

Bogen er i to dele  – den første er videnbaseret, og den anden giver dig 68 velsmagende opskrifter, tilberedt uden hvede, rug og byg. Her får du tre udvalgte opskrifter fra Gaven til maven.

Små squash-madpakkebrød

Små squash-madpakkebrød

Avocadomash

Avocadomash

Skøn pizza med bagte grønsager

Skøn pizza med bagte grønsager

Fakta om bogen:

Titel: Gaven til maven – Spis dig til bedre fordøjelse med glutenfri mad

Forfatter: Anette Harbech Olesen

Forlag: Politikens Forlag

Udkom 7. september 2021.

288 sider

Læs mere på www.madforlivet.com

Vejl. pris: 300 kr.