Mazarinkage med hjemmelavet marcipan

Af: Tina Scheftelowitz / Foto: Columbus Leth

Denne kage smager forbasket godt og er nærmest blevet Casa Doña Angelas signaturkage. Server den solo eller med sæsonens frugt. Vi plejer at give mynte-te til.

 

10-12 personer

Ingredienser:

250 g smør, blødt

1 vaniljestang (eller  tsk stødt kanel)

250 g sukker

5 kumquat (eller skal af 1 økoappelsin) – evt. mere skal

250 g (hjemmelavet) marcipan

4 æg

100 g hvedemel

1 tsk bagepulver

Marcipan

200 g mandler, evt. smuttede

70 g rørsukkersirup eller anden sirup

Tag smørret ud af køleskabet i god tid.

 

Sådan gør du:

Marcipan: Smut evt. mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er mellem-finthakkede. Tilsæt siruppen, og kør lidt mere – massen vil ikke samle sig helt.
Kagen: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smørret godt med vaniljekorn, sukker og finthakket kumquat/reven appelsinskal. Smuldr marcipanen ud i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk indimellem. Rør hurtigt mel og bagepulver i dejen, og kom den i en smurt springform.

 

Pynt: Drys med et tyndt lag sukker,

og dæk kagen med tynde skiver af kumquat uden kerner.

 

Bag den ved 160 grader (uden varmluft) i 1 time, til den er let fast ved springformen.