10-12 personer
250 g smør, blødt
1 vaniljestang (eller tsk stødt kanel)
250 g sukker
5 kumquat (eller skal af 1 økoappelsin) – evt. mere skal
250 g (hjemmelavet) marcipan
4 æg
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
Marcipan
200 g mandler, evt. smuttede
70 g rørsukkersirup eller anden sirup
Tag smørret ud af køleskabet i god tid.
Marcipan: Smut evt. mandlerne, og rist dem i ovnen ved 180 grader i 5-6 minutter, de må ikke tage farve. Blend mandlerne i en foodprocessor, til de er mellem-finthakkede. Tilsæt siruppen, og kør lidt mere – massen vil ikke samle sig helt.
Kagen: Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør smørret godt med vaniljekorn, sukker og finthakket kumquat/reven appelsinskal. Smuldr marcipanen ud i dejen. Tilsæt æggene et ad gangen, og pisk indimellem. Rør hurtigt mel og bagepulver i dejen, og kom den i en smurt springform.
Pynt: Drys med et tyndt lag sukker,
og dæk kagen med tynde skiver af kumquat uden kerner.
Bag den ved 160 grader (uden varmluft) i 1 time, til den er let fast ved springformen.