Frisk og lækker salat, hvor græskarkerner, fetaost og olie er vigtige ingredienser, hvis retten skal være energirig. Salaten smager saftigt og sødt og samtidig krydret på grund af den ristede smag af kerner og den salte smag af fetaost.
2 portioner
½ dl græskarkerner
1 spsk. olie
150 g vandmelon, uden kerner
50 g fetaost i tern
2 spsk. olie, for eksempel olivenolie
1 spsk. balsamico
2 tsk. flydende honning
Græskarkernerne ristes let på en pande i olie og sættes til afkøling. Vandmelonen skæres ud i mindre tern og lægges på et fad. Fetaosten sættes til afdrypning. Olivenolie, balsamico og honning røres sammen. Dressingen hældes over melonen. Til sidst tilsættes fetaost og ristede græskarkerner.
Der kan vælges frisk mozzarellaost i stedet for fetaost. Balsamicodressingen kan erstattes af en pesto rørt op med ekstra olie, så den får en tyndere konsistens.
Energi 1.720 kJ / 410 kcal
Protein 9 g
Bogen er udarbejdet af Mette Borre og Line Dam Bülow, der begge er kliniske diætister og har erfaring med kræftpatienter. Bogen henvender sig primært til kræftpatienter, men kan bruges af mange andre med nedsat appetit. Vigtigt er det, at være opmærksom på at den kost, som forebygger kræft (mager og rig på grøntsager), ikke er gavnlig, når kroppen skal have ekstra energi til at bekæmpe sygdom og modstå mange kræftbehandlinger. I forbindelse med kræftbehandlingerne kan der være mange individuelle hensyn at tage til den enkelte patient, hvilket bogen også beskriver letforståeligt og på et solidt fagligt niveau. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.