Millionbøf med rodfrugter

Af: Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose

Foto: Sarah Sanctuary Williams

Prøv denne lækre og sundere millionbøf med rodfrugter. Rodfrugter er nemlig med til at forebygge diabetes samt hjertekarsygdomme.

Til 1 person

Det skal du bruge

100 g oksekød med højst 10 % fedt

1/2 tsk, flydende fedtstof

1/2 lille løg (ca. 25 g)

1 skive selleri (ca. 75 g)

1 gulerod (ca. 75 g)

1 dl vand

1/2 spsk. sojasauce

1 lille laurbærblad

jævning

salt og peber.

Sådan gør du

Brun oksekødet i fedtstoffet.

Hak løget, og kom det i gryden til kødet.

Skær selleri og gulerod i tern på ca. 1 x 1 cm, og brun med i nogle minutter.

Tilsæt vand, sojasauce, laurbærblad, salt og peber, og lad retten småkoge i 10-15 minutter.

Brug jævning, og smag retten til.

Servering: Server millionbøf med grønt.

Fra bogen “Kålkogebogen” af Per Bendix Jeppesen og Ulla Kidmose.