Til 4 personer
400 g hakket oksekød med højst 10 % fedt
1 tsk. flydende fedtstof
1 løg (ca. 100 g)
1 pastinak eller persillerod (ca. 150 g)
1 skive selleri (ca. 150 g)
2 store gulerødder (ca. 200 g)
4 dl vand
1 spsk. majsstivelse
evt. kulør
salt, peber
Brun oksekødet i fedtstoffet i en tykbundet gryde. Hak løget, og brun det med. Skær pastinak, selleri og gulerødder i tern á ca. 1×1 cm, og svits dem med i nogle min. Tilsæt vand, og lad retten småkoge i ca. 15 min. Udrør majsstivelse i 1 spsk. koldt vand, og jævn retten. Kog den igennem i et par min. Tilsæt evt. kulør. Smag til med salt og peber.
Server millionbøf med rodfrugter sammen med pasta, gerne fuldkornspasta, eller kartoffelmos og grøntsager.
Rodfrugterne kan hakkes på en foodprocessor eller en kødhakker, hvis du vil have dem til at ‘forsvinde’ i sovsen.
Pr. pers.
Millionbøf med rodfrugter | Energi 1100 kJ | Kulhydrat 3 g | Fedt 11,5 g