Minitærterne kan spises alene eller anrettes sammen med lidt fisk, kylling eller skinke.
6 små tærter lavet i muffinforme
½ dl pinjekerner
2 spsk. creme fraiche 38 %
100 g hytteost
2 æg
Salt, peber og muskat
250 g spinatblade, friske eller frosne
1 dl parmesanost
Lidt smør eller olie til smøring
Pinjekernerne ristes og hakkes groft. Creme fraiche 38 %, hytteost og æg røres sammen og smages til med krydderier. Spinaten blancheres eller tøs op – drypper af og hakkes fint. Bland spinat, parmesanost og pinjekerner sammen med hytteostblandingen. Smør muffinsforme med lidt smør eller olie. Hæld blandingen i muffinforme. Bag tærterne midt i ovnen ved 160 grader varmluft i cirka 25 minutter.
De små tærter kan serveres både varme og kolde. Tærterne er fryseegnede.
Energi 1.180 kJ / 280 kcal
Protein 17 g
Bogen er udarbejdet af Mette Borre og Line Dam Bülow, der begge er kliniske diætister og har erfaring med kræftpatienter. Bogen henvender sig primært til kræftpatienter, men kan bruges af mange andre med nedsat appetit. Vigtigt er det, at være opmærksom på at den kost, som forebygger kræft (mager og rig på grøntsager), ikke er gavnlig, når kroppen skal have ekstra energi til at bekæmpe sygdom og modstå mange kræftbehandlinger. I forbindelse med kræftbehandlingerne kan der være mange individuelle hensyn at tage til den enkelte patient, hvilket bogen også beskriver letforståeligt og på et solidt fagligt niveau. Bogen er udkommet på Muusmann Forlag og koster 300 kroner i vejledende udsalg.