2 personer
1 dl boghvedekerner
1dl vand
1 æble
200 g blomkål
2 dl havredrik
1 tsk salt
1 spsk havreklid
1 spsk chiafrø
1 scoop proteinpulver med
vaniljesmag (eller 1 tsk vaniljepulver og evt. 1 tsk honning)
Topping
1 æble
1 banan
1 håndfuld blåbær
Kog boghvedekernerne i vand efter anvisningen på pakken.
Fjern kernehus og stilk fra æblet. Skær blomkålen i mindre buketter. Kom æble og blomkål i en foodprocessor eller blender og hak det meget fint. Kom blandingen i en gryde og tilsæt havredrik, salt og de kogte boghvedekerner.
Når det lige er kogt op, tilsættes havreklid og chiafrø.
Lad nu grøden simre i 3-4 minutter. Spæd til med vand for at få den konsistens, du bedst kan lide.
Hvis du har proteinpulver med vaniljesmag, så tilsæt dette og bland det godt sammen. Vaniljen i proteinpulveret giver grøden præcis den rette sødme. Ellers kan du bruge lidt vaniljepulver og evt. honning eller ahornsirup som sødemiddel.
Skær æble og banan i små stykker. Bland dem med blåbær og drys dem på toppen ved servering.
TIP: Kog boghvedekernerne aftenen før, så de er klar om morgenen.
Fra bogen “Aldrig mere træt” af Pia Norup.