Morgengrød med boghvede og blomkål

Af: Pia Norup

Foto: John Bendtsen/wichmann+bendtsen og Henrik Stenberg

Denne grød giver varme i maven og en dejlig comfortfornemmelse af en lækker, blød morgenmad, der er lettere end havregrød, da den ikke bliver klæg. Og som bonus får du grøntsager med gode fibre allerede fra morgenstunden.

2 personer

Det skal du bruge

1 dl boghvedekerner

1dl vand

1 æble

200 g blomkål

2 dl havredrik

1 tsk salt

1 spsk havreklid

1 spsk chiafrø

1 scoop proteinpulver med

vaniljesmag (eller 1 tsk vaniljepulver og evt. 1 tsk honning)

Topping

1 æble

1 banan

1 håndfuld blåbær

Sådan gør du

Kog boghvedekernerne i vand efter anvisningen på pakken.

Fjern kernehus og stilk fra æblet. Skær blomkålen i mindre buketter. Kom æble og blomkål i en foodprocessor eller blender og hak det meget fint. Kom blandingen i en gryde og tilsæt havredrik, salt og de kogte boghvedekerner.

Når det lige er kogt op, tilsættes havreklid og chiafrø.

Lad nu grøden simre i 3-4 minutter. Spæd til med vand for at få den konsistens, du bedst kan lide.

Hvis du har proteinpulver med vaniljesmag, så tilsæt dette og bland det godt sammen. Vaniljen i proteinpulveret giver grøden præcis den rette sødme. Ellers kan du bruge lidt vaniljepulver og evt. honning eller ahornsirup som sødemiddel.

Skær æble og banan i små stykker. Bland dem med blåbær og drys dem på toppen ved servering.

TIP: Kog boghvedekernerne aftenen før, så de er klar om morgenen.

Fra bogen “Aldrig mere træt” af Pia Norup.