De fleste morgener er der ikke tid til at kreere den store kulinariske oplevelse, men jeg synes alligevel, det er ærgerligt, at så mange spiser det samme til morgenmad hver dag; og at denne ofte består af sukkerholdige produkter fra en pakke, gør det bestemt ikke bedre. Det er på mange måder det samme, som hvis vi spiste usund færdigmad hver evig eneste aften, så derfor vil jeg gerne slå et slag for variation på morgenbordet, og for at man forsøger at prioritere morgenmaden lige så højt som dagens andre hovedmåltider – også selvom det skal gå stærkt. Hvis du ikke tror, man kan spise salat til morgenmad, kan du godt tro om. Denne salat er hverken sød eller salt, men placerer sig et skønt sted midt imellem. Jeg har næsten altid hytteost, avocado, mandler og spinat på lager, og når jeg forkæler mig selv med friske blåbær, samler jeg mine yndlingsingredienser i en mættende morgenmadssalat.
Til 1 person
1 lille avocado
150 g hytteost
50 g spinat
50 g blåbær
10 mandler
Skyl spinaten, og riv spinatbladene i mindre stykker, inden du kommer dem i en skål sammen med hytteosten. Halvér avocadoen, og fjern stenen. Lav snit på langs og tværs, og brug en ske til at frigøre avocadoternene over skålen. Vend spinat, hytteost og avocado sammen, og top morgenmadssalaten med blåbær og grofthakkede mandler.
Opskrifterne her stammer fra den fine, nye bog ”Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter”, som er Emma Matinys første kogebog. De farvestrålende billeder får mundvandet til at løbe, og det er nemt at forestille sig meget mere grønt på tallerknerne, når man kigger i den. Bogen er udgivet på Fadl’s Forlag og koster 349 kroner i vejledende udsalg.