2 brød
1 liter vand cirka 40 grader varmt
20 gram skallin, loppefrøskaller eller Husk
20 gram carob
75 gram hørfrø
30 gram græskarkerner
30 gram solsikkekerner
30 gram sesamfrø
80 gram hel boghvede
165 gram knækket boghvede
Derefter tilsættes:
125 gram havregryn
140 gram rismel
140 gram boghvedemel
2 teske uraffineret salt
Alle de første ingredienser røres sammen, trækker i cirka en halv time og piskes derefter i tre minutter med håndpisker. Derefter tilsættes de sidste ingredienser. Det hele røres sammen og fordeles i to smurte forme cirka 18 cm. lange. Overfladen glattes med vand og pensles med olivenolie. Bages i 70 minutter ved 180 grader i almindelig ovn eller ved 170 grader i varmluftsovn.
Den glutenfri kogebog Bogen er godt nyt for alle, der allerede lever glutenfrit eller som påtænker mindre gluten i hverdagen. Der er nemlig masser af inspiration at hente i bogens mange sunde opskrifter og praktiske redskaber til reducering af gluten i maden. Du får også vejledning i, hvilke melsorter der erstatter de glutenholdige som hvede, rug og byg, og hvordan du anvender dem. Forfatterne er Anette Harbech Olesen, der er uddannet indenfor ernæring i såvel Danmark som i USA, og Lone Bang der er leder af et økologisk værkstedbageri. Bogen er udgivet på på Forlaget Længe Leve Livet og koster 199 kroner i vejledende udsalg. |