Mørkt kernebrød

2 brød

Det skal du bruge:

1 liter vand cirka 40 grader varmt

20 gram skallin, loppefrøskaller eller Husk

20 gram carob

75 gram hørfrø

30 gram græskarkerner

30 gram solsikkekerner

30 gram sesamfrø

80 gram hel boghvede

165 gram knækket boghvede

 

Derefter tilsættes:

125 gram havregryn

140 gram rismel

140 gram boghvedemel

2 teske uraffineret salt

 

Sådan gør du:

Alle de første ingredienser røres sammen, trækker i cirka en halv time og piskes derefter i tre minutter med håndpisker. Derefter tilsættes de sidste ingredienser. Det hele røres sammen og fordeles i to smurte forme cirka 18 cm. lange. Overfladen glattes med vand og pensles med olivenolie. Bages i 70 minutter ved 180 grader i almindelig ovn eller ved 170 grader i varmluftsovn.

Den glutenfri kogebog

Bogen er godt nyt for alle, der allerede lever glutenfrit eller som påtænker mindre gluten i hverdagen. Der er nemlig masser af inspiration at hente i bogens mange sunde opskrifter og praktiske redskaber til reducering af gluten i maden. Du får også vejledning i, hvilke melsorter der erstatter de glutenholdige som hvede, rug og byg, og hvordan du anvender dem. Forfatterne er Anette Harbech Olesen, der er uddannet indenfor ernæring i såvel Danmark som i USA, og Lone Bang der er leder af et økologisk værkstedbageri. Bogen er udgivet på på Forlaget Længe Leve Livet og koster 199 kroner i vejledende udsalg.