Mia Sommer er passioneret madlogger, veganer-mor og kogebogsforfatter. I sin nye bog, “Vegansk velvære”, præsenterer hun os for 110 inspirerende opskrifter fyldt med grøntsager, bælgfrugter og gode kornprodukter, som kan få dig til at glemme kødet og i stedet huske det grønne alternativ.
Her får du hendes opskrift på myslibarer:
10-12 stk.
Det skal du bruge:
150 g blandede nødder
og frø (f.eks. mandler, valnødder, hasselnødder, solsikkefrø, græskarkerner)
200 g dadler
½ dl vand
75 g havregryn
50 g mørk chokolade, hakket
(kan erstattes af tranebær eller rosiner)
Evt. mørk chokolade og frysetørrede hindbær til pynt
Sådan gør du:
Hak nødder og frø groft (brug evt. en foodprocessor). Put dem i en skål.
Fjern stenene fra dadlerne, put dem i en foodprocessor, og blend sammen med vand, indtil dadlerne er en cremet masse. Bland dadelmassen sammen med de hakkede nødder og frø.
Tilsæt havregryn og hakket chokolade.
Rør massen godt sammen. Den skal være ret tør og svær at røre i.
Beklæd en lille form eller et ovnfast fad med bagepapir, og pres dejen ned i. Jeg bruger en brødform på 30 x 10 cm. Dejen skal cirka være 1 cm høj.
Bages ved 125 °C i en time.
Når ”kagen” er kølet lidt af, kan den skæres ud i myslibarer. Når myslibarerne er kølede helt af, kan de eksempelvis pyntes med smeltet chokolade og frysetørrede hindbær eller anden krymmel.