8-10 stk.
½ liter tempereret vand
15 gram skallin, loppefrøskaller eller Husk
1 teske uraffineret salt
60 gram rosiner og/eller finthakkede abrikoser
30 gram solsikkekerner
1 spiseske carob (kan udelades)
2 spiseske kanel
50 gram malede mandler
90 gram havregryn
200 gram rismel
Vand og loppefrøskaller røres sammen og trækker cirka 15 minutter. Piskes derefter to minutter med håndpisker. De øvrige ingredienser tilsættes, og dejen røres godt igennem til konsistensen er som en fast grød. Formes til boller med våde hænder eller en is ske og lægges forsigtigt på bagepladen. De pensles med olivenolie og bages i 30 minutter ved 200 grader i almindelig ovn eller ved 190 grader i varmluftsovn. Hvis du har en dampovn, kan du med fordel sætte bollerne på hæveprogram i 20 minutter og herefter bage det som i en almindelig ovn, men med jævnlige dampskud.
Den glutenfri kogebog Bogen er godt nyt for alle, der allerede lever glutenfrit eller som påtænker mindre gluten i hverdagen. Der er nemlig masser af inspiration at hente i bogens mange sunde opskrifter og praktiske redskaber til reducering af gluten i maden. Du får også vejledning i, hvilke melsorter der erstatter de glutenholdige som hvede, rug og byg, og hvordan du anvender dem. Forfatterne er Anette Harbech Olesen, der er uddannet indenfor ernæring i såvel Danmark som i USA, og Lone Bang der er leder af et økologisk værkstedbageri. Bogen er udgivet på på Forlaget Længe Leve Livet og koster 199 kroner i vejledende udsalg. |