Til 12 stk.
2 æg
25 g sukker
40 g søde- og bagemiddel f.eks. Perfect Fit eller Atwel
75 g hvedemel (1¼ dl)
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. flydende margarine
½ dl mælk med højst 0,7 % fedt
100 g mysli med højst 13 g sukkerarter, højst 7 g fedt og mindst 8 g kostfibre
Glasering
50 g hyben- eller abrikosmarmelade uden tilsat sukker
1 spsk. citronsaft
12 små muffinsforme
Æggene deles, og blommerne piskes godt med sukkeret.
Sødemiddel blandes med mel, bagepulver og vaniljesukker og sigtes i, mens der piskes. Margarine, mælk og mysli tilsættes, og dejen piskes sammen.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i til sidst. Dejen fordeles i 12 muffinsforme og bages ved 200° C i ca. 12 min. på midterste ovnrille. Til glaseringen røres marmeladen sammen med citronsaft.
Blandingen fordeles over muffinsene, der bages i yderligere ca. 3 min.
Myslimuffins serveres til kaffen.
Opbevaring
Myslimuffins kan fryses.
½ tsk. stødt kanel kan erstatte vaniljesukker.
Energi 475 kJ | Kulhydrat 13 g | heraf tilsat sukker 3 g | Fedt 4 g | Fuldkorn ca. 5 g