Løs hud: Når V-form bliver til U-form

Af: Lise Grosmann/BeautyBlog.dk

Det er det sværeste problem at tackle i hudplejen, men måderne og midlerne bliver mere effektive. Fordi målgruppen vokser for hver dag. Stadig flere ser ansigtets faste V-form antage stadig mere U-form af løs hud og vil gerne stoppe rejsen sydpå, før huden hænger.

 

Huden mister i bogstaveligste forstand grebet og flader ud med tiden. Ud over en mindre bølget overgang mellem de to hudlag, og dermed løs hud, så bliver der også færre og slappere elastiske fibre til at holde huden spændt op og mindre vand i hudens ’fugtmadras’ til at give huden fylde.

Celledelingen bliver langsommere, huden tyndere, det hele synker sydpå, herunder de små fedtpuder i huden, ligesom muskler slappes. Mange faktorer spiller ind; fra gener og hormoner til livsstil og UV-stråler.

Meget kan gøres, og forebyggelse er som altid mest effektiv. Der ses et boom inden for faceyoga, muskeløvelser, ansigts-zoneterapi og forskellige former for massage. Mesoterapi og fillers. Nåleruller. Strøm i professionelle hænder og til hjemmebrug. Plus målrettede kosttilskud. Og så er der hudplejen, der i rette formulering faktisk kan udrette noget med vækstfaktorer, peptider, enzymer og supervitaminer.

Start tidligt og fortsæt for altid

A-vitamin kan det hele, det er født til at være hudvitamin, fordi det har alt at gøre med vækst og fornyelse. Det opbygger kollagen, skrumper porer og giver stærkere barriere med glattere overflade. Og så er det en antioxidant.  I hudpleje anvendes forskellige typer retinoider, som omdannes i huden til A-vitaminsyre. Environ Skin EssentiA har step-up-system og kombinerer A’et med C- og E-vitamin samt peptider og antioxidanter.

Environ Skin EssentiA AVST Moisturiser 1.395 kr. for 50 ml. Forhandles hos kosmetologer og hudlæger.

 

Når huden heler, strammer den sig op

Micro-needling, altså at lave mange små huller i huden med en nålerulle, er blevet én af de mest populære gør-det-selv hudoptimerende behandlinger. Som i så mange andre behandlinger udnytter man hudens evne til at hele og dermed danne ny kollagen. Microneedling forfiner hud og kan mindske porer og ar samt pigmentpletter. Man bør kun bruge anerkendte mærker, og hygiejne (både hud og nålerulle) er vigtigt.

SERUM8 Skincare System, der er udviklet af den danske læge Niels Bukh, forhandles hos kosmetologer, men fås også hos Matas til 1.495 kr.

 

Hiv og hejs til løs hud

Der kommer stadig flere masker til specifikke områder i ansigtet. Til at give en mere markant kæbelinje er det her én af de mest effektive. Med lidt indbygget frugtsyre til at fjerne døde hudceller og den okkluderende virkning fra masken bliver der banet effektiv vej for både fugt, kollagen, enzymer fra sojabønne, koffein og celleenergifremmende adenosin m.fl. Masken spændes op om ørerne og skal sidde fra 20 min. til to timer og giver et konstant løft i hele behandlingstiden.

Avajar Perfecting V Lifting Premium Mask, 95 kr. Fås hos Matas, Magasin m.fl.

 

Præcision er peptiders speciale

Den 26. marts i denne måned sker der noget spændende inden for lift-kategorien af hudpleje. Et af de mest erfarne brands, der også har de økonomiske muskler til forskning, sender Rapid Firm + Lift Treatment på markedet. Der er ingredienser, som styrker barrieren til at holde grebet. Der er valleprotein og algeekstrakt til at løfte med. Men stjerneingrediensen er acetyl hexapeptide-8, også kaldet ’Botox in a jar’.

Estée Lauder Perfectionist Pro Rapid Firm + Lift Treatment, 945 kr. for 50 ml.