Nær og næsten jul – få pynte- og paniktips

Af: Lise Grosmann

Foto: Colourbox

Juleforberedelser! Alene tanken kan virke stressende på mange på trods af udsigt til fridage, hygge med familien, god mad og gaver.

Gøremålene står i kø, søvnen udebliver, panikken lurer, og det ser sort ud med udsigt til mig-tid. Vi er klar med pynte- og paniktips.

Det rene Insta-filter

Stress og manglende søvn er ingen skønhedskur, og ikke mindst sætter sporene sig omkring øjnene. Instant Firmx Eye er det rene askepotprodukt, effekten er faktisk lidt vild kan overtegnede bekræfte. Det er blandt andet en trio af peptider, der strammer huden ud, så rynker og poser bliver stort set usynlige. Så længe det varer, for mirakler varer jo sjældent evigt.

Peter Thomas Roth Instant Firmx Eye, ca. 260 kr. for 30 ml.

Åh nej!

Jo, lige nøjagtig når den er mest uvelkommen, dukker bumsen op. Og også uden for ’de dage på måneden’. Stresshormoner speeder mangt og meget herunder akne. Desuden giver de masker, vi har gået med længe, det, man har døbt maskne, acne mechanica som det hedder på lægesprog. Spotbehandling af udbrud er en effektiv løsning. Cleanance Spot Pen indeholder en lang række effektive ingredienser herunder salicylsyre, som åbner de tilstoppede porer. Desuden er der antibakterielle ingredienser og kaolin, som udtørrer. Bruges 2-3 gange om dagen.

Eau Thermale Avène Cleanance Spot Pen, ca. 130 kr.

Min duft er din duft er min duft

Jo, der findes unisex parfume. Modehuset Maison Martin Margiela har i sin Replica-serie indtil mange, og én af dem hedder noget så vinterhyggeligt som By The Fireplace. Det er en varm og krydret duft med mange trænoter. En duft, der er værd at have i næsen, og det får man mest, når andre har den på, fordi man bliver ’døv’ for sin egen duft efter kort tid. Også en sød gave til et kærestepar.

Replica Maison Margiela, ca. 600 kr. for 100 ml

Buttede læberier

Da de første buttede læbeblyanter blev lanceret for flere år siden, varede det ikke længe, før de var på alles læber og hos alle mærker. Danske Marianne Tromborg er en mesterinde i de buttede beautyblyanter og har dem også til øjnene og som concealer. Indholdets godhed behøver man aldrig betvivle, når det kommer derfra. Og så er det jo mange gange hurtigere og nemmere både end en traditionel læbestift og øjenskygge. Perfekt netop når mig-tid er minimal.

Tromborg Lipstick Jumbo Pen, 152 kr.

Flatterende glans til hud og hår

Stearinlysene er endelig tændt, og nu skal der hygges i stadsen. Måske med mere bar hud end til daglig. Og så er Satin Body Gloss perfekt. En dejlig, hurtigt absorberende ufedtet tørolie, som efterlader huden med den glans, som velplejet hud har plus et strejf af guldglimmer. Og en dejlig diskret duft af rose, jasmin, appelsinblomst samt vanilje og trænoter. Olien kan også anvendes i ansigtet og håret.

Evolve Satin Body Gloss, 249 kr. for 100 ml Find nærmeste forhandler på evolvebeauty.dk

Grooming er stort

Barbarsalonerne lukkede, og så blev de moderne igen. Og det samme kan man roligt sige om barbergrej fra sæbe og kost til den skarpe barberkniv og diverse ’smørelse’. Rigtig mange mænd har i dag skæg i en eller anden udgave herunder fuldskæg. Flot kan det være, svært at holde er det. Dels samler det jo alskens skidt, og dels er skæghår stride og ikke altid populært mod sarte kvindekinder. Barberians Copenhagen har det hele og så smukt, at man har lyst til bare at have det på badeværelset. Her er valgt deres Beard Oil med lutter naturlige og ikke-fedtende olier, der kan tæmme og blødgøre stride skæghår og give skægget en frisk duft.

Barberians Classic Beard Oil, 299 kr. for 30 ml hos barberianscph.com, Matas m.fl.